Meny

Flau TV

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi kjenner lusa på gangen nå, men det var likevel greit å få bekrefte sine bange anelser for TV3s storsatsing «Singel 24-7»

Programleder Trygve Rønningen, han som ser ut som svigermors aller beste drøm, presenterte «Singel 24-7» med iver mandag kveld. TV3 hadde verdenspremiere på konseptet, hvor ideen er å la ukjente par finne kjærligheten mens de blir overvåket av 40 kamera til alle døgnets tider.

Deltagerne skal bo på Fornebu, der det for anledningen er bygd opp et lite minigårdstun med seks leiligheter, ikke ulikt bunkersen fra Big Brother.

Ti av disse bor parvis. De to siste bor på hver sin hybel. I Singel 24-7 blir ingen deltakere stemt ut. Imidlertid kan seerne hver uke være med på å påvirke hvem deltakerne skal bo sammen med. I Singel 24-7 Direkte hver torsdag blir to av parene splittet.

De to singelutfordrerne får hver uke en oppgave hvor de konkurrerer mot hverandre. Vinneren får selv bestemme hvem han eller hun skal bo sammen med, og får også ta med seg sin utkårede på en romantisk date. Hvem den andre singelutfordreren skal bo sammen med, er det seerne som bestemmer.

Spekulativt


Den første halvdelen av showet presenterer deltagerne for oss og hverandre i en videosnutt. Det bør ikke være så galt.

Men spekulativt nok blir den kvinnelige sykepleierstudenten fremstilt i en knøttliten sykepleieruniform i et dempet lys á la Cupido, mens hun vifter på det lange lyset håret. Et veldig ledende bilde.

En av guttene følger opp med å posere med en snerten og dyr bil, og en av de andre bedyrer at han bare «må» ha Chanelprodukter.

Dette spørsmålet besvarer sannsynligvis seg selv, men hvorfor finner man ingen akademikere i slike settinger.

Trygve Rønningen spør en av deltagerne etter guttas presentasjoner: «Fant du noe du likte?».
Jenta fniser og blir synlig yr når hun sier «muskler» og illustrerer med å pumpe. Skjønner?

Etterpå skal deltagerne velge sine favoritter. Når fem par er valgt står det en jente igjen som Trygve utnevnte til vaktmester.

Hennes rolle neste uke, blir å splitte et par

.

For dette sjekkeprogrammet fungerer ikke uten elimineringsmetoden.

Som med Big Brother og de fleste andre reality-programmer, kan publikum være med å påvirke handlingen gjennom å stemme på sms eller internett. Man kan følge showet på nett eller digital-TV, få nyheter eller bilder på sms eller mms og du kan benytte alle de nevnte muligheter til å stemme frem vinneren av en halv million kroner og en bil til en verdi av 300 000.

Ikke helt på skinner


Regi, klipp og selve dramaturgien i showet var haltende og oppdelt. Kosepraten mellom de to programlederne var preget av nervøsitet - det er lov - men det forrykende åpningshowet kokte bort av generell mangel på samspill.

Siste halvdel av showet var viet deltagernes første timer i «Singel 24-7». Parene og «vaktmesteren» ble fóret med alkohol og stemingen økte betraktelig. Guttene og jentene blir både joviale, høyrøstede og flørtete. Resten kommer i neste episode.

Nei kjære lesere, ikke gjør dette. Ikke bruk penger på sms, mms eller på å stemme. Og det er det ikke verdt - såfremt du ikke er venn eller familie med deltagerne.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus