Meny

Drammen Elvefestival

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets trekkplaster er Morten Abel, BigBang og Joe Cocker. Foruten Mari Boine, Vidar Busk og Reidar Larsen. Joda, Drammen Elvefestival har litt av hvert å by på denne helgen.

Drammen er ikke bare harry. Byen har mye å by på. Drammens is, Aas bryggeri, Herodes Falsk. Og ikke minst årets elvefestival med store musikalske budbringere. Programmet, artister og øvrig informasjon finner du her...

Mari Boine og Hari Prassad


Mari Boine fremfører trolsk og erotisk, drømmende og tung musikk både på norsk og samisk fra sitt siste album Leahkastin.
Les eksklusivt intervju med Mari Boine i Magasinet:
En lang kamp
Vinn hennes siste album her: Magiske Mari
Spiller: Torsdag 22. august i Drammen Teater

Joe Cocker

og Jonas Fjeld Band
Veteranen Joe Cocker kommer med potpourri av gamle og nye sanger, inkludert noen rivende gode blues-låter.
Kikk på hans hjemmeside.
Spiller: Fredag 23.august ved Gamle Kirkeplass

Morten Abel


Norges store popkonge opptrer på åpen scene under Elvefestivalen. Han spiller smakebiter fra sitt siste album «Here we go then, You and I». For mer informasjon om Morten Abel, kan du gå til hjemmesiden hans.

BigBang


Sammen med Morten Abel kommer gutta i BigBang. BigBang har gjort seg bemerket med «Clouds Are Rolling By» og «Girl in Oslo» og er nå ute med sitt tredje album. Vel verdt å få med seg. De er dyktige!

Hush Hush Hush


Hush Hush Hush er en street-dance gruppa fra Belgia, og visstnok noe av det råeste du kan oppleve av urban dans. De mikser stilarter som hiphop, breakdance og vanvittige headspinn. Inspirert av amerikansk street-dance kombinerer de klassiske- og moderne danseteknikker
Spiller: Alle tre band spiller lørdag 24. august ved Gamle Kirkeplass

Ytre Suløen Jazzensemble med Trica Boutée


Ytre Suløens Jassensemble er kjent for sitt samarbeid med andre artister både her hjemme og på sine årlige ekspedisjoner til New Orleans. De syv erfarne musikerne fra Nord-Møre har denne gangen med seg den kjente Tricia Boutté fra New Orleans.
Spiller: Torsdag 22. august i Bragernes Kirke

Mike Gallaher


Mike Gallaher første gjennombrudd var da han spilte med Joe Cocker under 99-2000 World Tour-turneen. Han er kjent for å krysse musikalske grenser og i følge en pressemelding fra Vossa Jazzen 2001 er Mike Gallaher en musiker med stor M.
Spiller: Torsdag 22.august på Bluesklubben ved Rica Park hotel.

Kåre Conradi og Nissa Nyberget


Conradi har forbløffet og fortryllet med sin allsidighet og sitt overveldende talent. I godt selskap med Nissa Nyberget blir det crooneraften på Frimurerlogen.
Spiller: Fredag 23. august i Frimurerlogen

The Real Group


De har blitt kåret til verdens beste vokalband! The Real Group har utvidet sangens grenser med stemmene som eneste instrument. Dette er a capella og stemmekontroll av høyeste kvalitet.
Sjekk på hjemmsiden.
Spiller: Fredag 23. august på teateret.

Reidar Larsen


Han er ofte omtalt som Norges ukronede blueskonge. Etter 20 år med eget bluesband fortjener han tittelen med rette. Reidar Larsen & The Storytellers leverer dampende R&B! Reidar Larsens hjemmeside finner du her.
Spiller: Fredag 23. august på Bluesklubben på Rica Park Hotel.

Vidar Busk


Vidar Busk og hans orkester har vært på de fleste festivaler i sommer. Fanskaren vokser i takt med hans fengende rytmer av blues, soul og jazz. Et absolutt must for alle musikkelskere som ønsker litt balsam på sjelen.
Les relatert artikkel i Magasinet: Busk på veien!
Hjemmesiden
Spiller: Lørdag 24. august på Bluesklubben ved Rica Park Hotel

Flamenco fra Barcelona


Fra Barcelona kommer dette fyrverkeriet av et ensemble. Dette er et av Spanias beste flamencoshow som kan skilte med oppdrag verden over. Forestillingen er en sensuell tilnærming til flamencoens ekspressive symbolikk. Intet mindre!, skriver Drammen Elvefest på sin hjemmeside. Ensemblet har også egen hjemmeside.
Spiller: Søndag 25. august på Drammen Teater

Young Neils


En hyllest til Neil Young med koselige Lars Lillo-Stenberg, Per Vestaby, Jørn Christensen, Palle Kröger, Line Lockert og Live Raggen. Dette er eksklusivt besøk; Young Neils gjør bare en håndfull konserter hvert år. Spesielt rundt juletider...
Spiller: Lørdag 24. august i Glassfoajeen

Bryggedans med Jenny Jensen


På lørdag blir det byggedans med Jenny Jensen og Septimus, da blir det anledning til å svinge seg til skikkelig dansemusikk. Les mer om Jenny Jensen og Septimus på deres egen hjemmeside.
Spiller: Lørdag 24. august på Drammen Havn. Brygga altså...

Daryl Mc.Dade


Artisten Daryl McDade besøkte Elvefesten i fjor. Utenfor restaurantene på øvre torg vil han gi til fulle et fyrverkeri av en konsert. Daryl er blues og soul, smil og melankoli, rytmer og enda mere rytmer. Se og hør ham på øvre torg under elvefestivalen.
Spiller: Lørdag 24. august, Jonas B. Gundersen/Bragernes Torg

Mulens Portland Combo


Etter 20 år i bransjen og 84 gjestende musikere, har «Mulen» (Rolf Karlsen) nå samlet 6 faste musikere som utgjør Mulens Portland Combo. Carsten Loly, Freddy Dahl, Sigurd Køhn, Ole Henrik Giørz og Rolf «Mulen» Karlsen.
Spiller: Torsdag 22. august i Glassfoajeen

Drammen Elvefestival


Fra torsdag 22. august til søndag 25. august 2002
Internasjonale og nasjonale stjerner

Iver Kleive/Birgitte Stærnes


Han har vært med og komponert musikken til åpningsseremonien ved OL i 1994, og han har mottatt Spelemannsprisen. Kleive spiller et variert repetoar innen pop, rock og jazz, og Iver Kleive Kompani er et høydepunkt under årets Elvefestival, hevder festivalen.
Hjemmeside.
Spiller: Torsdag 22. august i Bragernes Kirke

Sjekk hjemmesiden til Drammen Elvefestival . Her kan du kikke på programmet og bestille billetter på Billettservice og Drammen Teater.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus