Meny

HipHop

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Les dette som en rap)Snickers og Twist det blekner i forhold til det vi lager, når sulten gnager, putt vår musikk i deres mager!

Se video

Navnet «Deep Thought» er tatt fra boken «The Hitch Hiker's Guide to the Galaxy» av Douglas Adams. I boken er det en gigantisk datamaskin som forteller menneskene «meningen med livet, universet og alt utenom». Som denne datamaskinen ønsker Hans Ivar å avde

Slik høres det ut når Evig Poesi slår til med en rap!

Magasinet møtte Hans Ivar Stordal og Jon Petter Etnestad, HipHop rapere i bandet «Evig Poesi». HipHopere-rapere blir kalt MCer som står for «Master of Ceremony».

Finner kule ting


Som alle andre MCer har de norske guttene også kallenavn, Hans Ivar heter «Deep Thought», (dyp tanke) og Jon Petter kaller seg «Petter Smart». Her kan du se video fra møtet og se improvisert raping.

– HipHop er basert på sampling, lyder man henter fra ulike steder. Vi kjøper en bunke gamle plater, finner kule ting, fra dette tar vi biter og snutter av musikken og arrangerer det på nytt.

 JON PETTER:I den norske oversettelsen av Disney-tegneserier er oppfinneren Petter Smart bedre kjent Gyro Gearloose. - Det matcher min personlighet, å være på en lab for å lage nye slag og skrive rytmer. JON PETTER:I den norske oversettelsen av Disney-tegneserier er oppfinneren Petter Smart bedre kjent Gyro Gearloose. - Det matcher min personlighet, å være på en lab for å lage nye slag og skrive rytmer.

– Dette er slik HipHop produsenter alltid har gjort. Vi spiller ikke en eneste lyd selv, vi bare skriver tekster, sier Hans Ivar.

Energisk tiltalende


Begge to har vært inne i miljøet siden de gikk i barneskolen. Det begynte med at de syntes det var kult og i vinden akkurat da. Etter hvert som de har hørt og sett, har de utviklet både seg og musikken. HipHop er en egen kultur som består av flere elementer.

 Foto: Rolf Anders Storset Foto: Rolf Anders Storset

– HipHop er en kultur som består av fire elementer: DJ, Breakdance, rap og graffiti. Det er noe som går igjen, det er en energi og en livsglede som går gjennom hele greia og det er det som tiltaler meg! Forteller Jon Petter ivrig.

– Man kan uttrykke seg gjennom rap på en utrolig bra måte til mennesker.

Profilert band


 Foto: Rolf Anders Storset Foto: Rolf Anders Storset

Publikum er inne i det samme som deg, man har et fellesskap med de som hører på.

– Det morsomme er at man hører om så mange som har begynt likens som oss, på ulike kanter av landet. De starter å ta opp på en kassett, så blir det en loop(nå faller jeg av, red.anm.) og legger rytme oppå det.

 Foto: Rolf Anders Storset Foto: Rolf Anders Storset

Vi beveger oss ut og sola stikker fram bak skyene. Guttene forteller ivrig om sin lidenskap og gestikulerer som (kanskje) alle HipHopere gjør. Det som er spesielt med de, er at de er kristne. Neste helg skal de rappe på Dp Arts&Music festival i Motanger, Akershus.

Ekthet er et ideal


Guttene spiller ikke i menigheter, men mest på ungdomsklubber og ulike arrangement. Og blir godt mottatt.

– Vi får mye god feedback, både på at vi har gode tekster og raper bra. Ikke-kristne kommer til oss og sier at det er bra at vi representerer det vi tror på og det vi står for, sier Hans Ivar.

– Innen HipHop blir det respektert at man representerer det man mener selv og ikke prøver å være andre enn den man er. Det å være ekte er et ideal, tilføyer Jon Petter.

Dp Arts&Music Festival

går av stabelen

24.-28. juli på Motangen, Blaker i Akershus

. Dp ønsker å presentere artister og kunstnere med et nyfikent sinn. DP festivalen er en kristen festival og de legger ikke skjul på at festivalen er til ære for Kristus. Det betyr ikke at alle banda og utstillerne er kristne. Se Video fra DP festivalen! Videoen er hentet fra Dp-festivalens hjemmeside.

Tilhører HipHop-miljøet


–Vi blir veldig godt mottatt i kristne kretser, forteller Hans Ivar. – og det har kanskje vært noe av faren, vi er nesten litt for godt mottatt. Folk tror at når kristne mennesker lager musikk som er kul, så er det liksom bare for kristne. Dette er helt motsatt av det vi tenker.

– Vi er kristne begge to, men vår tilhørighet er først og fremst i HipHop-miljøet og sammen med HipHoperne i denne byen. Derfor er det å stille opp på et arrangement som DP en ting som vi gjør unntaksvis. Vi gjør det fordi det er en musikksetting, framfor en kristen setting. Vi har bevisst valgt å være litt forsiktig med det, avslutter Hans Ivar.

Sistemann i Evig Poesi Torstein Wold var ikke tilstede under intervjuet. Sjekk ut hjemmesiden til Evig Poesi.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus