Quart Tirsdag 2. juli

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høydepunkter tirsdag: Travis, Jon Spencer Blues Explosion, Muse, Doves, samt norske Span og Jessica Fletcher.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Pekka Volt (Foto fra By:Larm i Kristiansand 2002) Pekka Volt (Foto fra By:Larm i Kristiansand 2002)

Pekka volt

i Bendiksbukta
Pekka Volt er et relativt ferskt band, men har allerede fått en kontrakt på innerlomma. Bandet har opptrådt på So What, vært på TV og skapte furore på årets By:larm .
Les mer i Magasinet: «Corky» skapte rock!

Clown

i Hallen.
Nu metal-band fra Bergen som beskriver musikken sin som «et sted mellom Slipknot og en brunstig hanngorilla». Clown opparbeidet seg rykte som et av Bergens mest energiske live-band. «Knallharde låter som får ørevoksen til å renne frivillig ut av øregangene», mente Panorama.no om deres nyeste EP.

Span

i Bendiksbukta
Span er en relativt nystartet kvartett, som den siste tiden har vakt oppsikt med debut-EPen «Baby's Got Back». Musikken er en blanding av støyende pop og «kick ass»-rock'n'roll , og bandet gjorde en imponerende selvsikker jobb på by:Larm i Kristiansand, noe som fikk Dagsavisen til å mene at sanger Jarle Bernhoft hadde «rockestjerne» stemplet over hele seg. Span har også vakt til dels stor oppmerksomhet i England, der særlig New Musical Express har vært ivrige til å utnevne dem til morgendagens stjerner. Span lager tung rock med god smak og godt humør, en sjeldenhet i en sjanger som ofte enten tar seg selv veldig alvorlig eller er veldig dum, skriver Dagsavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

A

på Hallen
A har blitt kalt «den best bevarte hemmmeligheten i England», og spiller energisk alternativrock med et snev av både punkpop og postgrunge-musikk. Bandet debuterte med et album alt i 1997, og fulgte i 2000 opp med «A vs. Monkey Kong», som mange spådde som deres gjennombrudd. Nå ser det heller ut som om det kan skje gjennom det blodferske «Hi-Fi Serious» - en plate som omtales som både «eksplosiv og hyperaktiv». Bandet har spilt sammen med både Blink 182, Feeder, The Offspring og Bloodhound Gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

The Jessica Fletchers

på Idrettsbanen
Bandet er i stor grad er inspirert av klassisk, britisk popmusikk. Drammensbandet debuterte alt i 1997, og fikk i år noe av et gjennombrudd som en av årets tre Zoom-vinnere, pluss en mye rost opptreden under by:Larm, samtidig som de har vært aktuelle med EPen «Come On It's Only Nine». «The Jessica Fletchers er kanskje det aller nydeligste popbandet vi har i Norge i år», mener nettstedet spot.no.
Les mer om bandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rival Schools

på Bendiksbukta
En av mange som er blitt spådd en fremtid som et av USAs nye, store band. Medlemmene har tidligere spilt i grupper som Quicksand, Shelter og Gorilla Biscuits, og har vært med på de fleste varianter av hardcore-musikken.

The Icarus Line

i Hallen
AllMusic.com kaller The Icarus Line «a modern echo of the rock & roll terror that was inspired by Black Flag and the Stooges». Bandet oppsto i Los Angeles på slutten av 90-tallet, og vakte kjapt furore med sin kaotiske og svært så aggressive musikk, med tilhørende sceneshow som fikk selv de mest blaserte musikkfans til å gape. Bandet har gitt ut en rekke singler, og kom i 2001 med albumet «Mono». Dette kan fort bli en av disse konsertene som folk til å lyve på seg i ettertid.

Noxagt

på Hallen
Støyende, lekende og søkende er adjektiver som kan passe på den norske noise-musikeren Kjetil D. Brandsdal fra Sandnes, som bl.a. har gitt ut plater på Sonic Youth-gitarist Thurston Moores label Ecstatic Peace!, og også har samarbeidet med Jim O'Rourke fra Gastr del Sol. Brandsdal kaller selv musikken til Noxagt for «Nor Wave», og ga i 2001 ut en samleplate med hele 50 spor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Doves

på Idrettsplassen
Manchester-bandet er dømt til å bli et av Englands største band med sitt nye album, «The Last Broadcast». «Det er høyst fortjent», skrev Dagbladet nylig, og snurret terningen til 5. Bandet ga i 2000 ut albumet «Lost Souls», som av flere ble omtalt som den beste utgivelsen fra Manchester siden Oasis' «Definitely Maybe». Utgivelsen førte til oppvarmingsjobber for bl.a. Oasis og Travis, og nå ser «The Last Broadcast» ut til å bli trioens store gjennombrudd. «Et av årets mektigste rock-album», mente Dagsavisen.

Hundred Reasons

i Hallen
Bandet er fra Surrey i England, og skrev sist sommer kontrakt med Sony Music. Trioen har eksistert i rundt to år, og har alt skaffet seg tung live-erfaring som support for bl.a. Atari Teenage Riot og Incubus. Bandet befinner seg etter eget utsagn et sted i det store rocklandskapet mellom emo-popen og den moderne metal-musikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Muse er det verdt å få med seg (Foto: Offisiell hjemmeside) Muse er det verdt å få med seg (Foto: Offisiell hjemmeside)

Muse

på Idrettsplassen
Muse ble startet av tre barndomsvenner i den vesle engelske byen Teignmouth i 1997, og var i begynnelsen ganske inspirert av Radiohead. Etter hvert har de definitivt skapt seg en egen nisje innen atmosfærisk og nokså bombastisk rockmusikk, og vunnet en stadig større tilhengerskare gjennom tung live-jobbing - og ikke minst de ambisiøse albumene «Showbiz» (1999) og «Origin Of Symmetry» (2001), samt sterke singler som «Muscle Museum», «Plug In Baby», «New Born» og «Hyper Music». Bandet spilte også på Quart Festivalen i 2000.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dropkick Murphys

i Bendiksbukta
Hardcore-punk med Dropkick Murphys, som startet i Boston i 1995. Bandet albumdebuterte med «Do Or Die» i 1998 - en skive som var produsert av Rancid-gitarist Lars Frederiksen. Bandet utmerker seg blant annet ved å utvide instrumentparken til å omfatte folkelige instrumenter som fløyter og sekkepiper, og har bl.a. samarbeidet med Shane MacGowan fra The Pogues. Bandet har blitt sammenlignet med bl.a. Anti-Flag, New Bomb Turks, Offspring., Rancid og Pennywise.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Travis er nesten som norgesvenner å regne (foto: Offisiell hjemmeside) Travis er nesten som norgesvenner å regne (foto: Offisiell hjemmeside)

Travis

på Idrettsplassen
Skotske Travis er blitt Norgesyndlinger og pophelter, og trenger neppe nærmere presentasjon. De fikk sitt store gjennombrudd med det flotte andrealbumet «The Man Who» i 1999, som har solgt nærmere tre millioner på verdensbasis. De fulgte i fjor opp med «The Invisible Band», som Håkon Moslet i Dagbladet kalte «perfeksjonert popmusikk med umiddelbarhet og tyngde… Årets popplate så langt».

Millencolin

i Bendiksbukta
Svenske Millencolin kommer fra Örebro i Sverige, og har i snart et tiår vært blant Skandinavias fremste punkband, med nærmest legendarisk heltestatus blant skatefans verden over. Bandet har lenge hatt kontrakt med Epitath Records, og er i disse dager aktuelle med sitt femte album: «Home From Home».

Jon Spencer Blues Explosion

i Hallen
Hovedattraksjonen er det amerikanske støyblues-orkesteret Jon Spencer Blues Explosion, som ble startet i New York i 1990, etter at Spencer oppløste det kontroversielle anti-bandet Pussy Galore. Trioen har etter hvert oppnådd en betydelig suksess med album som «Extra Width» (1993), «Now I Got Worry» (1996), «Acme» (1998). «Hvitglødende bluesrock fra en av sjangerens fornyere», mente Fredrik Wandrup i Dagbladet om årets utgivelse «Plastic Fang», og ga terningkast 5.