Eirik Jensens anke er levert inn

Eirik Jensen i rettssal 250 i Oslo tinghus mandag 18. september, før domsavsigelsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Eirik Jensen i rettssal 250 i Oslo tinghus mandag 18. september, før domsavsigelsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ekspolitimann Eirik Jensens anke over tingrettsdommen på 21 års fengsel er levert inn. Det bekrefter hans advokat John Christian Elden overfor NTB mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er anket over bevisvurderingen under narkotikaposten og korrupsjonen. I tillegg er det anket over saksbehandlingen.

Den tidligere betrodde politimannen ble 18. september dømt i Oslo tingrett til 21 års fengsel for grov korrupsjon, medvirkning til hasjimport og våpenlovbrudd.

Tingretten har betegnet saken som enestående i norsk historie og mener det er skjerpende at Jensen hadde en ledende stilling i politiet. De fant ingen formildende omstendigheter i saken.

Les også: – Vi må komme til bunns i hva som har skjedd

Utnyttet ankefristen maksimalt

Ankefristen etter dommen var på 14 dager, og er dermed utnyttet maksimalt med innlevering mandag.

Gjermund Cappelen, som er dømt i samme sak, anket dommen 26. september. Han mener at han fortjener mer i strafferabatt for å ha forklart seg om Jensens rolle. Han ble dømt til 15 års fengsel for innførsel av 16,8 tonn hasj. Innbakt i straffutmålingen er seks års strafferabatt.

Les også: Cappelen anker Jensen-dommen – krever mer i strafferabatt

– Svært uenig

I et innlegg på en Facebook-støttegruppe for Eirik Jensen, skrev Elden i helgen at han er svært uenig i bevisvurderingen og jussen om at Jensen har et medvirkeransvar fordi han etter rettens mening måtte ha visst at Cappelen var kriminell.

– Fordi retten la til grunn at Jensen «visste» at Cappelen importerte hasj, mente den også at Jensen skjønte at dette styrket forsettet hans ved innførslene, også ved innførsler retten la til grunn at Jensen ikke visste noe om. Her er vi dels uenige i jussen og absolutt i bevisvurderingen, skriver Elden.

Mye tyder på at ankebehandlingen i narkotika- og korrupsjonssaken først kan finne sted i 2019.

Personvernpolicy