O.J. Simpson er løslatt etter ni år i fengsel

<p>O.J. Simpson har sonet ved Lovelock Correctional Center i Nevada for væpnet ran. Foto: AP / NTB scanpix</p>
O.J. Simpson har sonet ved Lovelock Correctional Center i Nevada for væpnet ran. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den tidligere fotballspilleren og TV-stjernen O.J. Simpson er løslatt etter å ha sonet ni års fengsel for væpnet ran. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

70-år gamle Simpson ble løslatt fra et fengsel i Nevada søndag. Tidligere ble det meldt at han ville bli løslatt mandag.

– Han begynner å bli veldig, veldig oppstemt, sier O.J. Simpsons advokat Malcolm LaVergne.

Den tidligere amerikanske idrettshelten og skuespilleren er nå 70 år gammel. Han ble i 2008 dømt til 33 års fengsel, men med mulighet for prøveløslatelse etter ni år.

Nå er de ni årene gått, og ifølge fengselet kan Simpson bli prøveløslatt allerede på mandag. Det formelle klarsignalet ble gitt i juli.

VIDEO: I denne videoen fra juli argumenterer Simpson for hvorfor han burde løslates

Stormet hotellrom

Den tidligere amerikanske idrettshelten og skuespilleren ble dømt for å ha stormet et hotellrom i Las Vegas sammen med fem andre, to av dem bevæpnet.

Der overfalt de to menn som de mente hadde stjålet samlerobjekter fra Simpsons karriere i amerikansk fotball på 1970-tallet.

Simpsons forsvarere har hevdet at dommen for overfallet i Las Vegas var ekstra streng for å veie opp for at han ble frikjent for drapet på ekskona Nicole Brown Simpson og hennes venn Ron Goldman i 1994.

Drapsrettssaken i 1995 fikk enorm medieoppmerksomhet i USA og førte til dyp splittelse.

Les også: OJ Simpson funnet skyldig på alle punkter

Står fast på forklaringen

Da søknaden om prøveløslatelse ble behandlet i juli, sto Simpson fast på sin forklaring om at han ikke hadde planlagt å gjøre noe kriminelt. Han ønsket bare å få tilbake eiendelene sine, sa han.

– Hvis jeg hadde hatt bedre dømmekraft den gangen, ville ikke noe av dette ha skjedd, sa Simpson.

Simpsons advokat forteller til KTNV-TV at Simpson ønsker å flytte til Florida for å spille golf og være med venner og familie. Advokaten sier han ikke ser for seg at prøveløslatelsen vil by på noen problemer.

– Oppførselen i fengselet har vært plettfri. Slik forventer jeg at det vil fortsette, sier LaVergne.

Les også: 13 katter døde i brann i Tromsø – politiet mistenker ildspåsettelser

Har splittet USA

Interessen for O.J. Simpson fått den siste tida fått et nytt oppsving med den nesten åtte timer lange dokumentaren «O.J.: Made in America» og miniserien «The People v. O.J. Simpson».

Saken avdekket i sin tid en dyp rasekløft i USA.

Da Simson i 1995 ble frikjent for de to knivdrapene, ble dommen tatt imot med vantro av mange amerikanere. Men det var mange flere som mente han var skyldig blant hvite enn blant svarte.

Simpson ble senere holdt ansvarlig for drapene i et sivilt søksmål og dømt til å betale 33,5 millioner dollar i erstatning til ofrenes familier.

Les også: Likbilsjåfør mistet lappen etter råkjøring

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært