Moren til død 13-åring vurdert som frisk nok til å møte i retten

Politiets teknikere arbeider ved hytta på Beitostølen der en 13 år gammel jente ble funnet død nyttårsaften 2015. Moren til jenta er tiltalt for grov mishandling
Politiets teknikere arbeider ved hytta på Beitostølen der en 13 år gammel jente ble funnet død nyttårsaften 2015. Moren til jenta er tiltalt for grov mishandling Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Moren til jenta som døde i en hytte på Beitostølen i 2015, anses som frisk nok til å møte i retten, ifølge en rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er utarbeidet en rettspsykiatrisk vurdering av 47-åringen etter at rettssaken ble avbrutt i april. Moren, som er tiltalt for grov mishandling av datteren, brøt sammen og måtte innlegges på sykehus dagen etter at saken startet.

– I rapporten står det at tiltalte anses i stand til å kunne møte i retten gitt visse tilpasninger, sier statsadvokat Arne Ingvald Dymbe til Budstikka.

Han vil ikke kommentere hvilke tilpasninger det er snakk om og kan heller ikke si når en ny rettssak blir berammet.

Døde av avmagring

– Selv om rapporten foreligger, er det Den rettsmedisinske kommisjon som har det siste ordet. De vil vurdere innholdet og gi sin endelige uttalelse i løpet av kort tid, sier statsadvokaten.

13 år gamle Angelica Heggelund døde av avmagring nyttårsaften 2015. Saken er også omtalt som Lommedalen-saken fordi mor og datter bodde i Lommedalen før de flyttet til hytta på Beitostølen.

Les mer:

Moren til 13-åring tiltales for grov omsorgssvikt

Skoleelever henges ut etter 13-årings dødsfall

Personvernpolicy