Politiet mener bok om Tina-drapet kan ødelegge for etterforskningen

Politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl og politiadvokat Herdis Traa i forbindelse med en pressekonferanse om Tina-saken i september 2016. Riksadvokaten hadde da besluttet å henlegge saken mot fire siktede menn.
Politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl og politiadvokat Herdis Traa i forbindelse med en pressekonferanse om Tina-saken i september 2016. Riksadvokaten hadde da besluttet å henlegge saken mot fire siktede menn. Foto: Tomas Larsen / NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet er kritisk til offentliggjøringen av informasjon i en ny bok om drapet på Tina Jørgensen. Politiet frykter det kan ødelegge for etterforskningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I en sak som ikke er oppklart, der vi ikke har en gjerningsperson, så er det ugunstig og lite ønskelig fra politiet sin side at all informasjon blir offentlig, sier politioverbetjent og etterforskningsleder da Tina Jørgensen-saken sist ble etterforsket, Bjørn Kåre Dahl, til NRK.

Les også: Avdød voldtektsdømt mann trekkes inn i Tina-saken i ny bok

Den 20 år gamle jenta forsvant sporløst etter en kveld på byen i Stavanger 24. september 2000. 26. oktober samme høst ble hun funnet i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren. Obduksjonen fastslo at hun var blitt slått i hjel.

Forfatter Erlend Frafjord har skrevet boka «Da Tina ble drept» som ble lansert lørdag. I boka trekker han inn både nye personer og tidligere siktede, og peker blant annet på at åtte personer aldri er blitt sjekket ut av saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dahl mener det er uheldig at informasjon som hittil har vært eksklusiv for politiet, nå blir offentlig kjent.

– Når den informasjonen er offentlig kjent, så kan folk lese seg opp på dette og vi kunne risikere en falsk tilståelse som vi ikke kan kontrollere, og det ville vært veldig trist. Det er spesielt aktuelt i denne saken der vi hadde en falsk tilståelse i 2015, sier han.

Les også: 38-åring tilkjent erstatning i Tina-saken