Etterlyst på TV 2 tirsdag kveld – tatt onsdag morgen

Faksimile fra overvåkingsbildene som ble vist under sendingen via tv2.no. Foto: Åsted Norge/POLITIET.
Faksimile fra overvåkingsbildene som ble vist under sendingen via tv2.no. Foto: Åsted Norge/POLITIET.

Politiet offentliggjorde tirsdag overvåkningsbilder fra et tobakkstyveri på en Europris-butikk i Stavanger på TV 2s «Åsted Norge». Onsdag morgen var en mann pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tobakksvarer for nærmere 40.000 kroner ble stjålet da en eller to tyver brøt seg inn hos Europris Madla i Stavanger i helgen.

Politiet valgte å offentliggjøre bilder fra butikkens overvåkningskamera via TV 2-programmet «Åsted Norge» tirsdag kveld.

Onsdag morgen ble en person pågrepet av politiet i Stavanger.

– Vi fikk tips fra publikum som hadde sett Åsted Norge og gjenkjente den ene personen. På bakgrunn av det aksjonerte vi og gikk til pågripelse av en mannsperson, sier operasjonsleder Toralv Skårland i Sør-Vest politidistrikt Stavanger til TV 2.

Politiet gjennomførte også en ransaking i forbindelse med pågripelsen. Mannen har erkjent forholdet, sier politiet i Stavanger til TV 2.

De medvirkende i TV 2s program «Åsted Norge», presentert på programmets hjemmeside: John Christian Elden, Hanne Kristin Rohde, Asbjørn Hansen, Jens Christian Nørve. Foto: TV 2.
De medvirkende i TV 2s program «Åsted Norge», presentert på programmets hjemmeside: John Christian Elden, Hanne Kristin Rohde, Asbjørn Hansen, Jens Christian Nørve. Foto: TV 2.

Tyven slo til mot Europris på Madla to ganger natt til lørdag 16. september. Han tok seg inn i tobakksskapet ved kassen og fikk med seg store mengder tobakksvarer.

Det var ifølge TV 2 først uklart om det dreide seg om én eller to tyver, men mannen som ble arrestert onsdag skal ha innrømmet at han var inne i butikken to ganger.

Tar imot tips under sending

Åsted Norge er et direktesendt program, og tar opp uløste straffesaker. Seerne kan ringe inn tips til politiet under sending.

– Vi har ikke noe samarbeid med politiet utover at de er til stede i studio under sending, og at politistudenter tar imot tipsene som kommer inn, sier redaksjonssjef Bjørn Carlsen til ABC Nyheter.

Carlsen sier «programmet skal være på offerets side».

– Vi intervjuer ofte ofre for ulike typer kriminalitet i reportasjene våre, sier han.

Les også: Regjeringen vil stanse trygd til etterlyste kriminelle

37 pågripelser etter program

Åsted Norge startet våren 2016, og er inne i sin fjerde sesong.

– Tirsdag gikk episode 30 på lufta. Ukentlig ser i snitt rundt 500.000 programmet, sier Carlsen.

Åsted Norge ble våren 2017 hedret med prisen Gullruten i kategorien «årets nyhets- og aktualitetsprogram».

– Så langt er totalt 37 personer pågrepet etter å ha vært etterlyst i programmet, sier redaksjonssjefen til ABC Nyheter.

Les også:

– Jeg har 55 millioner i gjeld, men angret meg

Mann pågrepet og siktet for uaktsomt drap i Skien

Mange norske selskap anmelder ikke lovbrudd

– Glem Jensen-saken. Den kommer til å blekne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden