Mann tatt for kumlokkfjerning i Skien

Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har pågrepet en mann i slutten av 20-årene som mistenkes for å ha fjernet kumlokk i Skien de siste dagene. Senest tirsdag morgen ble fire lokk fjernet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har jaktet på en gjerningsperson siden fredag, da sju kumlokk ble fjernet i området ved Frogneralleen i Skien. Til sammen ble 14 kumlokk fjernet i løpet av helgen.

Nå mener politiet de har tatt mannen som står bak.

– Vi ble kontaktet mellom klokka 5 og 6 tirsdag morgen. Meldingen gikk ut på at en person ble observert idet han forsøkte å fjerne kumlokk i nordre bydel. Vi dro dit og fant en person på stedet som ble tatt med inn til oss. Han var i besittelse av en jernstang som kan brukes til å fjerne kumlokk med, sier operasjonsleder Terje Pedersen Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Mannen er satt i arresten og ikke avhørt ennå. Politiet er derfor usikre på hva som er motivet i saken. De håper nå at det blir slutt på kumlokk-problemene i byen.

– Vi håper at dette stopper meldingene om at kumlokk står åpne. Det medfører stor fare for dem som ferdes på veiene, både syklister, biler og barn, så det liker vi dårlig, sier Pedersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I de fleste tilfellene er kumlokkene funnet igjen nær stedet de ble fjernet fra.

– Vi har hatt kontakt med en dame med barnevogn som gikk med sin fire år gamle datter. Datteren var centimeter unna å falle ned i en åpen kum, sa operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt fredag – etter at de første meldingene om at kumlokk var fjernet hadde kommet.

Les også: Noen har stukket av med enda flere kumlokk i Skien