Politimester åpner for intern granskning etter Jensen-saken

<p>GRANSKNING: Politimester Hans Sverre Sjøvold er åpen for en intern granskning etter at Eirik Jensen ble dømt i Oslo tingrett mandag.</p>
GRANSKNING: Politimester Hans Sverre Sjøvold er åpen for en intern granskning etter at Eirik Jensen ble dømt i Oslo tingrett mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Politimester Hans Sverre Sjøvold mener Oslo politidistrikt ikke har noe å skjule.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter den knusende dommen i Oslo tingrett mandag, der den tidligere polititoppen Eirik Jensen ble dømt til 21 års fengsel, tar politimester i Oslo Hans Sverre Sjøvold bladet fra munnen.

Til ABC Nyheter sier Sjøvold at han er åpen for en intern granskning av hvordan distriktet jobber med informanter.

– Vi gjorde mange grep når det kommer til informantbehandling allerede før Jensen ble pågrepet. Vi er åpen for at andre kan se hvordan vi jobber. Vi har ingenting å skjule, sier han.

Les også: Ekskollega:– Jeg er rystet helt inn i grunnvollene

– Krevende

Han beskriver en svært nedstemt stemning på politihuset mandag.

– Gitt at det blir en rettskraftig dom, er dette en tung stund for distriktet og etaten. Saken har preget kontoret i hele dag. Dette er krevende å forholde seg til, og det kom som et sjokk at han fikk lovens strengeste straff, sier han.

Jensen var tiltalt for grov korrupsjon, medvirkning til Gjermund Cappelens hasjvirksomhet og brudd på våpenloven.

Les også: Advokatforeningen: – Jensens saker bør gjennomgås dersom dommen blir stående

Ikke rettskraftig

Den dømte politimannen har tatt betenkningstid på om han ønsker å anke dommen, men Jensens forsvarer John-Christian Elden er allerede nå klar på at det vil komme en anke.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier følgende i en kort kommentar:

– Vi har i dag fått en dom i en sak som mange i politiet har fulgt med på i lang tid. Dette er en svært alvorlig dom. Saken er imidlertid ikke rettskraftig. Derfor er det ikke naturlig for Politidirektoratet å kommentere saken nærmere, sier Humlegård.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden