Advokatforeningen: – Jensens saker bør gjennomgås dersom dommen blir stående

Leder av Advokatforeningens forsvarerutvalg advokat Marius Dietrichson.
Leder av Advokatforeningens forsvarerutvalg advokat Marius Dietrichson. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Leder av Advokatforeningens forsvarergruppe Marius Dietrichson sier sakene Eirik Jensen ledet etterforskningen av bør gjennomgås, dersom dommen blir stående. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Tatt i betraktning at han da vil være domfelt som en del av en pågående kriminell organisasjon samtidig som han arbeider i politiet, så bør det vurderes om sakene han har ledet etterforskning av bør ettergås. Ikke for å lete etter bevis mot ham, men for å sjekke at han ikke har krenket eller forulempet andre, sier Dietrichson til NTB.

Han kaller saken den største rettsskandalen Norge har sett dersom dommen blir stående.

– Ikke bare fordi det dreier seg om en leder i norsk politi som da har vært gjennomkorrupt, men også fordi han har tilrettelagt for innførsel av flere tonn med narkotika. Saken er oppsiktsvekkende fordi domfelte har ledet politiets arbeid mot organisert kriminalitet, han har vært en spydspiss, og nå viser det seg altså at han har motarbeidet den etat han ble satt til å lede, han har selv vært en del av den virksomheten han skulle bekjempe, sier Dietrichson.

Han sier saken er svært alvorlig fordi den er egnet til å undergrave folks tillit til norsk politi og strafferettspleien.

Bakgrunn: Knusende dom for Jensen - dømt til 21 års fengsel

Aktuelt: 15 års fengsel for Cappelen - 825 millioner inndras

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden