35-åring dømt til åtte års fengsel for voldtekt

En 35 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt til åtte års fengsel for en voldtekt av nabojenta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag 21. januar kom jenta hjem fra en fest og la merke til at naboen sto ute å røykte. Ifølge dommen gikk hun rett og la seg. Senere merket hun at det var noen i rommet, og hun sier at hun raskt forsto at det var naboen, tross at han var maskert, skriver Stavanger Aftenblad.

Handlingen som fulgte beskrives som svært grov. 35-åringen skal ha stripset henne fast og brukt en lighter til å fjerne stripsene da hun sa at det var svært smertefullt. Det gjorde at hun fikk brannskader på armene.

Fornærmede har forklart at hun flere ganger ba ham om å gå og at han måtte tenke seg om før han ødela for seg selv. 35-åringen hevet selv i retten at fornærmede hadde gitt ham et flørtende blikk på vei inn i huset og at hun samtykket.

Retten mener at påstanden om samtykke ikke har rot i virkeligheten og ser på den som ytterligere et overgrep.

Tiltalte er i tillegg dømt til å betale fornærmede over 300.000 kroner i erstatning.

35-åringens forsvarer, Ørjan Eskeland, sier til avisen at dommen vil bli anket.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden