Thereses mor: – Jeg er avventende optimist

Her fra bydelen Fjell forsvant Therese i 1988. Etter at politiets Cold case-enhet tar opp saken er moren Inger-Lise Johannessen «avventende optimistisk» til at hun skal bli funnet.
Her fra bydelen Fjell forsvant Therese i 1988. Etter at politiets Cold case-enhet tar opp saken er moren Inger-Lise Johannessen «avventende optimistisk» til at hun skal bli funnet. Foto: NTB scanpix / Publicom forlag/ You tube
Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag ble det klart at politiets Cold case-enhet tar opp igjen Therese-saken. – Jeg er avventende optimist, sier Inger-Lise Johannessen, Thereses mor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at Therese (9) forsvant sommeren 1988 har saken hennes dukket opp mange ganger.

Nå skal Cold case-enheten hos Kripos ta opp igjen etterforskningen og ved hjelp av nye metoder og teknikker forsøke å finne ut hva som har skjedd med henne.

– Jeg er avventende optimistisk, sier jentas mor Inger-Lise Johannessen til ABC Nyheter, via bistandsavokat Fridtjof Feydt.

I løpet av de 29 årene som har gått har Therese-saken stadig vekk vært i nyhetsbildet, og det har vært lansert mange teorier om jenta som stadig er savnet.

– Håpet har vært tent mange ganger, men så blitt slukket igjen. Men det er fortsatt håp om at vi vil få et svar, sier Inger-Lise Johannessen.

Bakgrunn: Politiet skal ta opp igjen Therese-saken: – Det beste som kunne skje

Norges største sak

I sin tid var jentas forsvinning den dyreste og mest omfattende kriminalsaken i Norge. politiet sitter på enorme mengder med informasjon fra etterforskningen i tiden etter at hun forsvant, en julikveld i åttetiden fra bydelen Fjell i Drammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Inger-Lise Johannessen har selv skrevet bok, «Therese – mammas historie», og har her gitt uttrykk for at hun tror Therese fortsatt lever og at hun i sin tid ble bortført til Pakistan.

Beslutningen om å overføre saken til Cold case-enheten er tatt i Sør-Øst politidistrikt. Den kommer etter at en tidligere psykiatrisk pasient i Sverige, Sture Bergwall (som da het Thomas Quick), først ble dømt og senere frifunnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte uløste drapssaker

Bergwall-komplekset har utløst omfattende granskninger i både Sverige og Norge. Og i sommer sendte Riksadvokaten ut et 23 siders brev hvor det legges opp til endinger av hvordan politiet og påtalemyndighetene skal jobbe.

Les også: Riksadvokaten beklager ikke Quick-tabbene

Hele åtte drapssaker «mistet» sin drapsmann etter at Bergwall trakk sine tilståelser, deriblant tre norske. I de to andre norske, som omhandler Trine Jensen og Gry Storvik, har det aldri vært tvil om at de ble drept.

Men i Therese-saken har man aldri funnet ut hvor hun ble av. Saken behandles derfor først og fremst som en forsvinningssak, og slike har ingen foreldesesfrist som de to andre.