Justisministeren vil ha fortgang i sikringstiltak mot terrorisme

Justisminister Per-Willy Amundsen ber om fortgang i arbeidet med å iverksette ulike sikringstiltak mot terrorister som bruker kjøretøy for å ramme store folkemengder. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Justisminister Per-Willy Amundsen ber om fortgang i arbeidet med å iverksette ulike sikringstiltak mot terrorister som bruker kjøretøy for å ramme store folkemengder. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) mener Barcelona-terroren og lignende hendelser har aktualisert behovet for sikring mot terroranslag med kjøretøy.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er opptatt av at kommunene og politiet går i dialog for å kartlegge hvilke gater det er naturlig å sikre, og hvordan de bør sikres, sier Amundsen til NRK.

Amundsen sier prosessen med å iverksette ulike sikringstiltak for å forebygge terroranslag mot store folkeansamlinger ved bruk av kjøretøy, bør settes i gang raskt.

– Jeg oppfatter at det er litt for mye «pekeleken», at man ikke tar det initiativet selv. Derfor ber jeg Politidirektoratet om å instruere politidistriktene om å sette i gang den dialogen med kommunene, sier Amundsen.

Les også: Strenge sikkerhetstiltak nå Stortinget diskuterer manglende terrorsikring

I et brev til Politidirektoratet skriver Amundsen at Barcelona-terroren og andre lignende tidigere hendelser har aktualisert behovet for å handle raskt. I tillegg mener PST i sin siste trusselvurdering at det er sannsynlig at det vil skje et terrorangrep på norsk jord.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amundsen sier til NRK at han kommer med en klar ordre til Politidirektoratet, og at det nå er viktig at partene sammen finner ut hvilke gater som skal sikres og hvordan man skal gjøre det på en best mulig måte.

Les også:

Regjeringen får flengende kritikk for manglende terrorsikring

Foss klar til å gjenta kritikken om terrorsikring