Høye smell og seks såret etter knivangrep i Åbo

Finsk politi i sentrum av Åbo (Turku) etter knivangrepene fredag ettermiddag. En gjerningsmann er skutt i benet og pågrepet av politet.
Finsk politi i sentrum av Åbo (Turku) etter knivangrepene fredag ettermiddag. En gjerningsmann er skutt i benet og pågrepet av politet. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finsk politi melder om flere knivstikkinger i byen Åbo. De jakter flere mistenkte og ber folk unngå sentrum. Det har også kommet rapporter om høye smell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En gjerningsmann skal være skutt i beinet og er pågrepet, melder finsk politi.

Folk blir bedt om å holde seg borte fra sentrum, melder nyhetskanalen YLE. I tillegg skal beredskapen være økt på flyplassen i Helsinki og ved jernebanestasjonene.

Flere er knivstukket i sentrum av den finske byen Åbo (Turku), melder rikskringkastingen også. Øyenvitner forteller om skyting, og én person kan være drept.

Ifølge Ilta-Sanomat er seks personer såret, én mann og fem kvinner. Avisen skriver også at en kvinne med barnevogn ble angrepet av en mann med en stor kniv.

Les også: Finlands regjering samles etter knivangrep i Åbo

Folk er blitt bedt om å unngå sentrumsområdet, og folk i Hansakvarteret er evakuert. De som jobber i butikker i området, rådes til å holde seg innendørs, melder rikskringkastingen Yle.

Øyenvitner har også meldt om ett eller flere smell, og en av dem skal ha sett tre menn som sprang og ropte Allahu Akbar–Gud er størst på arabisk, noe som er et vanlig kamprop blant ytterliggående islamister, melder NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åbo ligger to timer vest for hovedstaden Helsinki med bil, på østersjøkysten mot Sverige. Byen har 300.000 innbyggere.

Angrepene skal ha funnet sted på to torg i byens sentrum. NTB skriver at flere mennesker ligger på bakken på Trätorget, og en person ligger på bakken på Salutorget.

Klokken halv fem (norsk tid) meldte politiet at de jaktet på flere gjerningsmenn.

Finsk politi vil avholde en pressekonferanse om hendelsene senere i kveld, klokken 18 norsk tid.