Ålgård-saken: Drapssiktet kvinne nekter straffskyld

Kriminalteknikere fra Sør-Vest politidistrikt utenfor boligen i Ålgård der det lørdag ble funnet en død person. Foto: Eugen Hammer / Gjesdalbuen / NTB scanpix
Kriminalteknikere fra Sør-Vest politidistrikt utenfor boligen i Ålgård der det lørdag ble funnet en død person. Foto: Eugen Hammer / Gjesdalbuen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 21 år gamle kvinnen som er pågrepet og siktet for drap på Ålgård i Rogaland, nekter straffskyld. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen har gjennomført en samtale med politiet søndag ettermiddag, skriver Stavanger Aftenblad.

– Hun sier at hun ikke har kjennskap til dette dødsfallet. Min klient nekter straffskyld, sier den 21 år gamle kvinnens forsvarer, advokat Jarle Rudi ved Sørlandsadvokatene.

Han kommer til Stavanger mandag for å bistå sin klient.

– Hun har hatt en samtale med politiet søndag ettermiddag. Jeg er litt usikker på hvor formell denne samtalen var og om det kan kalles et avhør, men hun har i hvert fall hatt en prat med politiet. Så får vi se om det eventuelt blir et nytt avhør mandag, sier Rudi.

Han har også tidligere representert kvinnen.

– Mistenkelig dødsfall

Lørdag meldte Sør-Vest politidistrikt at de hadde fått melding om et mistenkelig dødsfall på Ålgård. Søndag opplyser politiet at de mener det er sannsynlig at det dreier seg om et drap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det mener vi på grunn av en totalvurdering av bevisene i saken, og det baserer seg på krimtekniske undersøkelser og vitner, sier politiadvokat Lars Ole Berge til NTB. Han kan foreløpig ikke si noe om foranledningen til dødsfallet.

Den avdøde mannen ble funnet av kommuneansatte i et bofellesskap for personer med rus- og psykiatriproblemer på Ålgård i Gjesdal kommune lørdag. Han bodde ikke i bofellesskapet selv. Identiteten til den avdøde er foreløpig ikke bekreftet, men politiet har en formening om hvem mannen er.

Mannen er sendt til obduksjon, og politiet ønsker ikke si noe mer før en obduksjonsrapport er klar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet opplyser at pårørende til den de tror er den døde, er informert om hendelsen.

De involverte i saken skal være tilknyttet et rusmiljø.

Leter etter drapssiktet

En 29-åring er også siktet for drap. Han var søndag fortsatt på frifot, men politiet kjenner hans identitet og søker aktivt etter ham. Han er tidligere kjent for politiet, og det vurderes fortløpende om de skal etterlyse mannen med navn og bilde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 21 år gamle drapssiktede kvinnen bor i leiligheten der den avdøde ble funnet. Hun var tidligere på dagen ute av stand til å bli avhørt. Berge sa da at hun kom til å bli avhørt så snart det lot seg gjøre, og at de etter de kom til ta stilling til en eventuell fengsling.

Søndag ettermiddag opplyste politiet til NTB at de har et håp om å kunne avhøre kvinnen i løpet av dagen.

Én siktet for bevisunndragelse

Den tredje mannen i saken, en 21-åring, ble pågrepet lørdag, siktet for bevisunndragelse. Foreløpig er det ingenting som tyder på at han vil bli siktet for drap.

– Foreløpig står siktelsen fast, men vi etterforsker saken fortløpende, og holder alle muligheter åpne, sier han.

Mannens forsvarer, advokat Inger Marie Sunde, sier til VG at hun ikke tror det vil bli aktuelt å varetektsfengsle hennes klient.

– Han har forklart seg for politiet og samarbeider godt. Han har også forståelse for at politiet kanskje ikke kan la han gå allerede i dag, men det vil nok ikke bli aktuelt med noen varetektsfengsling, sier hun.

Til Aftenbladet sier Sunde at hennes klient ikke er involvert i selve dødsfallet.

– For meg er det helt åpenbart at han ikke har noe med det tragiske dødsfallet på Ålgård å gjøre, sier hun.

21-åringen har ikke tatt formell stilling til spørsmålet om straffskyld.