Siktede i Flå-drapet knivstakk samboeren

25-åringen som er siktet for Flå-drapet, erkjenner at han knivstakk samboeren til døde. Politiet opplyser at de har sikret kniven. 

21 år gamle Alexandra Therese Nilssen fra Ekholt i Rygge ble fdrept i en hytte på Sørbølfjellet i Flå 18.juli i år. Samboeren har tilstått at han drepte henne. Foto: Privat / NTB scanpix.

21 år gamle Alexandra Therese Nilssen fra Ekholt i Rygge ble fdrept i en hytte på Sørbølfjellet i Flå 18.juli i år. Samboeren har tilstått at han drepte henne. Foto: Privat / NTB scanpix.

– Vi har sikret kniven vi mener er drapsvåpenet, sier politiadvokat Per Thomas Omholdt i Sør-Øst politidistrikt til VG.

21 år gamle Alexandra Therese Nilssen ble funnet drept i en hytte på Sørbølfjellet i Hallingdal 18. juli. Det var hennes 25 år gamle samboer som fortalte politiet om drapet da han ble sittende fastklemt etter en bilulykke samme morgen.

Han ble pågrepet og siktet for drapet på samboeren. Fredag 21. juli ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøks- og medieforbud. De første dagene av fengslingen var han på psykiatrisk avdeling.

Les også:  Flå-drapssiktet overføres fra psykiatrisk avdeling til fengsel

25-åringen har fastholdt at han ikke husker selve drapshandlingen, og det holder han ved, sier hans forsvarer Sindre Løvgaard. Siktede vil ikke ta stilling til spørsmålet om straffskyld før det er gjort psykiatriske undersøkelser om han er tilregnelig.

– Han ble avhørt for andre gang i går, men jeg kan ikke gå noe nærmere inn på hva som er blitt sagt, sier Løvgaard til NTB.

Han forteller at siktede er svært preget av situasjonen.

– Men etter omstendighetene, og de er ganske alvorlige, er helsetilstanden hans bedre enn den var innledningsvis.

Les også: Alexandra (21) fra Moss var offeret i hyttedrapet i Flå

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden