Alarmen ble ikke utløst ved innbrudd hos våpenhandler

20 våpen ble natt til mandag stjålet etter at en bil kjørt inn i våpenforretningen Børselars på Dal i Akershus. Foto: Politiet / NTB scanpix
20 våpen ble natt til mandag stjålet etter at en bil kjørt inn i våpenforretningen Børselars på Dal i Akershus. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da innbruddstyvene kjørte inn døra hos våpenhandler Børselars natt til mandag, gikk aldri alarmen fordi den hadde feil sim-kort. Tyvene fikk med seg 20 våpen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn tjue våpen forsvant i innbruddet hos en våpenhandler på Dal i Eidsvoll natt til mandag. Politiet fikk melding i sekstiden, men innbruddet skjedde mellom klokken 00.15 og 00.30 natt til mandag, skriver Eidsvoll Ullensaker blad.

Årsaken er at alarmen aldri gikk. Det var en forbipasserende som reagerte på en bil som sto plantet med bakenden inn i våpenbutikken og varslet politiet.

Det ble aldri gitt noe alarmsignal til vaktsentralen. Eier Petter Bratli tar ansvar for situasjonen.

– Det er nok tilfeldighetenes spill, og jeg skal ikke skylde på noen andre enn oss selv, sier han til avisen.

– Vi byttet mobiltelefonselskap i juni. I forbindelse med det ble dessverre ikke sim-kortet som sitter i alarmboksen byttet. Da sim-kortet som sto der ble deaktivert, sluttet også alarmen å fungere, sier Bratli.

Nå er den simkort-baserte alarmen erstattet av en direkte alarm, som er uavhengig av mobilnettet.

Politiet står uten mistenkte i saken.

Les også:

Mer enn tjue våpen stjålet på Eidsvoll

Narkovarsleren i Bergen går hardt ut mot Spesialenhetens etterforskning