Politiet har trolig funnet fluktbilen fra våpentyveriet på Dal i Eidsvoll

Eidsvoll 20170801. Politiet mener å ha funnet den antatte fluktbilen som ble brukt etter våpentyveriet på Dal natt til mandag. Bilen, en mørkegrå Audi A7 ble funnet ved Nebbenes kafeteria på Eidsvoll Verk. Foto: Politiet / NTB scanpix
Eidsvoll 20170801. Politiet mener å ha funnet den antatte fluktbilen som ble brukt etter våpentyveriet på Dal natt til mandag. Bilen, en mørkegrå Audi A7 ble funnet ved Nebbenes kafeteria på Eidsvoll Verk. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har trolig funnet fluktbilen som ble brukt under våpentyveriet på Dal i Eidsvoll i Akershus natt til mandag og ønsker tips fra publikum. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ønsker informasjon fra publikum om en mørkegrå Audi A7 med registreringsnummer AE36566. Audien, som trolig er fluktbilen til gjerningspersonene bak våpentyveriet fra Børselars på Dal natt til mandag, ble funnet på Østre Hurdalsveg ved Nebbenes kafeteria i Eidsvoll, opplyser politiet.

– Skiltene på bilen er stjålet fra et verksted i Oslo og tilhører en annen Audi. Bilen ble funnet med de skiltene. Vi undersøker nå om også bilen ble stjålet, sier fungerende lensmann Espen Sandvold ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor til NTB i 9-tiden mandag.

Flere gjerningspersoner

Politiet har fått inn flere tips etter at våpentyver slo til mot Børselars natt til mandag 31. juli mellom klokka 0.15 og 0.20.

Et ukjent antall våpen ble natt til mandag stjålet etter at en bil kjørt inn i våpenforretningen Børselars på Dal i Akershus. Foto: Politiet / NTB scanpix
Et ukjent antall våpen ble natt til mandag stjålet etter at en bil kjørt inn i våpenforretningen Børselars på Dal i Akershus. Foto: Politiet / NTB scanpix

Tidligere var politiet usikre på om det dreide seg om en eller flere gjerningspersoner. Men funnet av flere biler gjør at politiet er sikre på at de nå leter etter flere personer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyvene kom seg inn i butikken ved å kjøre en mørkeblå Audi stasjonsvogn inn gjennom en garasjeport. Denne bilen, en 2006-modell med registreringsnummer BE 11954, ble stående igjen på stedet etter tyveriet.

Politiet ønsker også tips om denne bilen, som ble stjålet i Drøbak 18. juli.

– Vi ba tidligere også om tips fra publikum om en hvit Toyota Hiace. Men denne er nå sjekket ut av saken, understreker Sandvold.

Les også: Politiet ber om tips etter våpenbrekk i Akershus

– Stor sak

Det ble stjålet flere våpen av ulike typer under innbruddet. Men politiet har foreløpig ikke oversikt over nøyaktig hva som ble stjålet, men sier det dreier seg om en «betydelig mengde» våpen.

– Vi vet foreløpig ikke noe mer om antallet og type våpen fordi vi avventer lister fra forhandleren, forklarer Sandvold.

Politiet står uten mistenkte, og ingen er pågrepet i saken så langt.

– Vi jobber med å sammenligne denne saken med andre saker nasjonalt. Dette er en såpass stor sak, sier Sandvold.