Meny

Åtte personer funnet døde på parkeringsplass i Texas

Politisjef i San Antonio, William McManus (t.v.) og stedets brannsjef, Charles Hood, på en improvisert pressekonferanse. Foto: San Antonio Police Department Handout / EPA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte personer ble funnet døde inne i en trailertilhenger parkert foran en butikk i Texas. Politiet sier det kan være et tilfelle av menneskesmugling.

I tillegg til de døde opplyser politiet i San Antonio at 28 personer er skadd. Tilstanden beskrives som alvorlig for 20 av dem, og de får behandling ved sju lokale sykehus.

Det ble tidligere meldt at to av de døde er barn, men politisjef William McManus i San Antonio-politiet opplyser overfor CNNat det er åtte voksne menn som er omkommet.

På en pressekonferanse sa McManus at det var en ansatt i Walmart-butikken hvor traileren sto parkert som varslet politiet.

– Noen som var ombord i tilhengeren henvendte seg til den ansatte og ba om vann. Han ga dem vann, og så ringte han politiet, sa McManus. Han omtaler saken som «en forferdelig tragedie».

Mulig menneskesmugling

Ifølge myndighetene kan det dreie seg om et tilfelle av menneskesmugling.

Overvåkingsvideoen fra parkeringsplassen viser at ulike kjøretøy kom for å hente noen av de overlevende som var ombord i tilhengeren, ifølge McManus. Det er ikke kjent hvor mange personer det er snakk om.

Det amerikanske departementet for innenlands sikkerhet er koblet inn i etterforskningen av saken. Immigrasjonsmyndighetene er også varslet.

Trailersjåføren er pågrepet, men myndighetene har så langt ikke gått ut med ytterligere informasjon om vedkommende. Myndighetene vet så langt ikke hvor traileren har kjørt fra, eller hvor lenge den har stått parkert.

– Ikke en isolert hendelse

McManus sa søndagens tragedie «dessverre ikke er en isolert hendelse. Det skjer relativt ofte på natta».

– Denne gangen er det heldigvis overlevende, sa politisjefen.

Det skal ikke ha vært et fungerende klimaanlegg i trailertilhengeren der personene ble funnet. Temperaturene i San Antonio, som kun ligger noen timers kjøretur fra grensa til Mexico, falt ikke under 32 grader før etter klokka 22 lørdag kveld.

Populært