Meny

Alexandra (21) fra Moss var offeret i hyttedrapet i Flå

21 år gamle Alexandra Therese Nilssen fra Ekholt i Rygge ble funnet drept i en hytte på Sørbølfjellet i Flå tirsdag. Foto: Privat / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var 21 år gamle Alexandra Therese Nilssen fra Moss som ble drept på en hytte på Sørbølfjellet i Flå i Buskerud denne uken.

Politiet gikk fredag formiddag ut med navnet på drapsofferet i samråd med de etterlatte og deres bistandsadvokat.

– Familien er i en voldsom sorg og er utsatt for en ekstrem belastning. De har mistet den kjæreste de hadde i verden, sier familiens bistandsadvokat Gunn Iren Midtbø til Moss Avis.

Midtbø sier at familien har et sterkt behov for å vite hva som egentlig skjedde på hytta hvor 21-åringen ble funnet drept tirsdag ettermiddag.

Samboeren siktet

Nilssens 25 år gamle samboer er siktet for drapet og blir fredag ettermiddag framstilt for varetektsfengsling i Ringerike tingrett.

Ifølge Ole Petter Løkkeberg, som er en nær venn av familien, har foreldrene mistet sitt eneste barn. Familien har bodd i Spania de siste årene, men datteren flyttet tilbake til Norge for et drøyt år siden. Familien var også i Norge da dødsbudskapet kom.

– De var hjemme og ventet på at Alexandra skulle komme hjem fra hytteturen på onsdag. Jeg er ikke helt sikker på når Alexandra og siktede dro på hytteturen, men tror det var på torsdag. Telefonsamtaler hun hadde med familien ga ikke på noen måter noen indikasjon på at noe var galt, sier Løkkeberg til Moss Avis.

Har erkjent

Ifølge Dagbladet har den 24 år gamle samboeren i avhør erkjent at han sto bak drapet.

– Han har erkjent de faktiske forhold. Det han har sagt stemmer med bevisbildet for øvrig, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt til avisa.

Siktedes forsvarer Sindre Løvgaard har begjært etterforskningsskritt for å avklare om 25-åringen var tilregnelig, eller om han kan ha vært i psykose.

– Han vil ta endelig stilling til skyldspørsmålet når slike undersøkelser er gjennomført, sa Løvgaard til NTB onsdag.

Les også:

Forsvarer: – For siktede er det helt uforståelig, og han kan ikke fatte at det har hendt

Mannen som er siktet for drapet i Flå kan ikke avhøres

Populært