Meny

24-åring erkjenner at han drepte kjæresten

Den 24 år gamle mannen som er siktet for å ha drept samboeren i denne hytta i Hallingdal, erkjenner drapet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 24 år gamle mannen som er siktet for å ha drept samboeren i ei hytte i Hallingdal tirsdag, erkjenner drapet.

– Han har erkjent de faktiske forhold. Det han har sagt stemmer med bevisbildet for øvrig, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Mannen har forklart at han husker lite av selve handlingen. Videre har han forklart at han ønsket å ta sitt eget liv etter drapet. Politiet har gjennomført de første avhørene av ham etter at samboeren ble funnet drept i hytta på Sørbølfjellet i Flå i Buskerud.

Les også:   Forsvarer: – For siktede er det helt uforståelig, og han kan ikke fatte at det har hendt

Etter drapet kjørte mannen fra hytta i en bil og krasjet på riksvei 7 nær Gulsvik. Han satt fastklemt i bilen og skal ha oppført seg utagerende og snakket usammenhengende.

– Han har sagt at formålet med kjøreturen var å ta livet av seg. Men det er uklart hva som har skjedd underveis, sier hans forsvarer, advokat Sindre Løvgaard.

Politiet tror de også vet hvorfor 24-åringen drepte kjæresten. De har oppnevnt rettspsykiatere for å få vurdert mannens psykiske helse.

Les også:   Mannen som er siktet for drapet i Flå kan ikke avhøres

– Vi har brakt på det rene et motiv, sier Omholt, men ønsker ikke å gå mer inn på hva det er.

Mannen fremstilles for varetektsfengsling i Ringerike tingrett i Hønefoss fredag ettermiddag.

Les også:  Mann funnet død i Flå

Populært