Meny

Tenåringssønn var vitne til knivdrap på Grefsen i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en av sønnene som meldte fra til politiet om knivstikkingen på Grefsen i Oslo. Moren – en kvinne i 40-årene – er siktet for å ha drept sin ektemann.

– Den ene av de to tenåringssønnene var vitner til deler av hendelsen, og det var også han som meldte fra til politiet om knivstikkingen, sier fungerende leder for seksjonen for alvorlig kriminalitet, Kjetil Moen, i Oslo-politiet til NTB.

Ifølge Moen var begge kvinnens sønner i leiligheten da hendelsen skjedde.

– Det er foreløpig uklart om også den andre sønnen var vitne, legger Moen til.

Det var 23.32 tirsdag at politiet fikk melding om knivstikking i Kjelsåsveien på Grefsen i Oslo.

Mannen var fortsatt i live da nødetatene ankom leiligheten rundt midnatt, men han døde av skadene kort tid etter. Politiet vil foreløpig ikke kommentere om de fikk snakket med mannen før han døde.

I avhør

Kvinnen, som er norsk statsborger og i slutten 40-årene, ble pågrepet like etterpå. Den avdøde ektemannen er i 30-årene og utenlandsk statsborger. Det er uklart om han har familie i Norge.

– Politiet forsøkte å avhøre kvinnen natt til onsdag. Men det har foreløpig ikke latt seg gjøre. Vi forsøker igjen i dag, sa Moen.

Klokken 13.20 opplyste kvinnens forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, til NTB at kvinnen forklarer seg for politiet. En av hennes kolleger, advokat Inga Laupstad, bistår under avhøret.

–Foreløpig kan jeg ikke si annet enn at hun forholder seg til at hun er siktet. Hvordan hun stiller seg til siktelsen, og om hun erkjenner forholdene eller skyld, vet jeg ikke, sier Larsen til NTB.

Hun legger til at en slik hendelse medfører stor påkjenning for dem som er involvert, og at det er usikkert hvor lang tid avhøret vil ta, eller om kvinnen i det hele tatt er i stand til å fullføre det.

Kvinnen er ikke straffedømt tidligere, men har ifølge VG ved to tidligere anledninger bedt om besøksforbud for ektemannen som hun er siktet for å ha drept. Begge gangene har begjæringen blitt trukket før den er blitt behandlet i retten.

Trolig sikret drapsvåpen

Hva som skjedde i forkant og under hendelsen er foreløpig uklart. Politiet har etterforsket saken gjennom natten og har sikret en kniv de mener kan være drapsvåpenet. Det er ingen mistanke om at flere personer er involvert i hendelsen.

Obduksjonsrapporten blir høyt prioritert på grunn av sakens alvor, opplyser Moen.

– Vi venter på en foreløpig obduksjonsrapport som trolig vil være klar i løpet av onsdag. Fengslingsmøtet vil trolig vil finne sted torsdag.

Moen sier de to sønnene er tatt hånd om av familie.

– Jeg ber om at de to sønnene nå skal få ro, og at det respekteres, understreker han.

Populært