Meny

Mann i 20-årene siktet for drap og vold i Skien

En mann ble lørdag funnet drept i en leilighet i Odins gate i Skien Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 20-årene er pågrepet, siktet for å ha drept en 37 år gammel mann i Skien. Han er også siktet for en voldshendelse fredag 7. juli.

Den siktede mannen ble pågrepet uten dramatikk i Skien mandag kveld, opplyser politiadvokat Tine Henriksen hos politiet i Telemark til NTB.

Han er siktet for å ha drept 37-årige Andre Vollen som ble funnet død i en leilighet i Odins gate i Skien lørdag kveld. Han er også siktet for vold mot en mann i 50-årene som ble funnet med alvorlige hodeskader i en annen leilighet i samme gate fredag.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med detaljer om hvilke opplysninger som førte til pågripelsen, men etter det politiet kjenner til, kjente siktede både Vollen og mannen i 50-årene fra tidligere.

–Han er også kjent for politiet i forbindelse med tidligere straffesaker som jeg ikke vil gå i detalj om nå, opplyser politiadvokaten.

Den siktede har ikke bostedsadresse i Odins gate, men han er fra Skien.

Bakgrunn: Politiet ber om tips i mulig drapssak i Skien

Obduksjonsrapport støtter drap

Politiet fikk mandag den foreløpige obduksjonsrapporten. Den underbygger mistanken om drap, men politiet vil ikke gi flere detaljer om dødsårsaken.

–Vi legger til grunn at dette er et drap, men av hensyn til etterforskningen vil vi foreløpig ikke komme med flere detaljer om dette, sier Henriksen.

Politiet vil heller ikke si mer om når de tror drapet fant sted. 37-åringen ble funnet død i en leilighet i en kommunal blokk i Odins gate i Skien lørdag kveld. Det var to personer som fant den døde og meldte fra til politiet.

På en pressekonferanse søndag ettermiddag beskrev ordfører Hedda Foss Five i Skien området som "mye omtalt" og preget av et rusbelastet miljø.

– Ut ifra vår kjennskap er det et rusmiljø i området, men det er ukjent om den pågrepne har en tilknytning til dette miljøet, sier Henriksen.

Etterlyser pledd og damesykkel

Kripos og Sør-Øst politidistrikt opplyser at de fortsatt gjør tekniske undersøkelser på stedet, samtidig som de gjennomfører en rekke vitneavhør og andre undersøkelser.

Ved 13-tiden tirsdag gikk politiet ut på Twitter og ba om publikums hjelp i forbindelse med etterforskningen.

–Vi ønsker at beboere på Falkum og nordre bydel sjekker sine eiendommer og søppeldunker og ser om de finner et rosa pledd. I forbindelse med drapssaken etterlyser vi også en damesykkel i en dus farge med kurv foran, skriver de.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med hvorfor de ønsker å få tak i disse gjenstandene.

Fengsling onsdag

Siktede vil bli avhørt i løpet av tirsdag og blir fremstilt for varetektsfengsling i Nedre Telemark tingrett onsdag.

– Jeg har foreløpig ikke oversikt over når avhøret finner sted. Hva vi kommer til å begjære under fengslingsmøtet, tar vi stilling til formelt etter avhøret, sier Tine Henriksen.

Advokat Espen Refstie er oppnevnt som siktedes forsvarer. Politiet kjenner ikke til hvordan mannen i 20-årene stiller seg til draps- og voldssiktelsen.

Populært