24-årig mann siktet for drapsforsøk etter skyteepisode i Oslo

Politiet har satt inn store ressurser etter skytingen inne på Blå. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Politiet har satt inn store ressurser etter skytingen inne på Blå. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

En 24 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter at fire personer ble skutt ved utestedet Blå i Oslo, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er en person som er pågrepet og siktet for drapsforsøk. Han er i dialog med sin forsvarer, og vi håper å komme i gang med avhør så raskt som mulig, sier sjef for alvorlig kriminalitet i Oslo, Grete Lien Metlid, til NTB. Mannens forsvarer er Tor Even Gjendem.

Den siktede mannen er 24 år gammel og fra Oslo. Han tidligere straffedømt for blant annet grov vold, ran, narkotikabesittelse, vold mot politiet og en rekke trusler mot både politifolk og sivile, ifølge VG. I 2013 ble han dømt for en knivstikking utenfor Blitz-huset i Oslo. Da ropte han og en kamerat ifølge dommen «sieg heil» og ukvemsord mot blitzerne, før det oppsto et slagsmål.

Framstilles for fengsling

24-åringen vil fremstilles for fengsling tidligst mandag eller tirsdag, opplyser Metlid.

I en pressemelding natt til søndag opplyste politiet at foranledningen til hendelsen så ut til å være at den antatte gjerningsmannen ble bedt om å forlate utestedet. Metlid bekrefter at de etterforsker en hendelse kort tid før skuddene ble avfyrt.

– Vi kommer tilbake til hendelsen, men vil avhøre den pågrepne samt flere vitner. Vi har ikke noen opplysninger som tyder på at det var en annen relasjon mellom gjerningsmannen og de skadde enn at det var en hendelse kort tid i forkant, sier hun.

Les også: Blå holder stengt etter skyteepisode

Beslagla våpen

Mannen ble pågrepet på vei bort fra utestedet og politiet beslagla et våpen. Foreløpig har ikke politiet noen opplysninger om hvorfor 24-åringen hadde et våpen. Ifølge VG er det snakk om en pistol.

– Vi vet enda ikke hvor våpenet kommer fra, men det er en sentral del av etterforskningen, sier Metlid.

Rapperen Kool G Rap sto på scenen på Blå lørdag kvedd. Her er han fotografert under en konsert i New York 2004. Foto: Wikimedia
Rapperen Kool G Rap sto på scenen på Blå lørdag kvedd. Her er han fotografert under en konsert i New York 2004. Foto: Wikimedia

Hun bekrefter samtidig at det ikke er snakk om kritiske eller veldig alvorlige skader for verken de to dørvaktene, den ansatte eller gjesten ved Blå som ble truffet av skuddene.

I tillegg til disse forteller hun at politiet også har vært i kontakt med to kvinner som har fått lettere skader av rikosjetter.

Opptil åtte skudd

De første meldingene gikk ut på at skytingen skjedde inne på Blå. Senere ble det bekreftet at episoden skjedde utendørs, i mellomgangen mellom Blå og Ingensteds. Det er usikkert hvor mange skudd som ble avfyrt.

Politiet kom raskt til stedet ettersom de befant seg i nærheten i forbindelse med en trusselsak da meldingene om skuddene kom.

Politiet la ut den første meldingen om skytingen på Twitter klokken 2.30 natt til søndag.

Les også: Fire personer skutt ved utestedet Blå i Oslo

Hiphop-opptreden

Konsert- og skjenkestedet i Brenneriveien åpnet i 1998 og ligger i et gammelt industrilokale, tvers over elven i den nedre delen av Grünerløkka.

Lørdag kveld spilte den amerikanske hipp-hop-artisten Kool G Rap på Blå. Det var hans første opptreden i Norge noensinne. Konserten var en del av arrangementet Club Juicy, med DJ-ene Chris Stallion og Patski Love.

Utestedet opplyser via sine Facebook-sider søndag at de holder stengt i to dager på grunn av episoden.

«I dag er en tung dag for oss på Blå. Våre tanker og medfølelse går i dag til de involvert», opplyser utestedet.

Personvernpolicy