Tre menn siktet for voldtekt i Kongsberg

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre mennene som er siktet for å ha voldtatt en ung kvinne under jazzfestivalen i Kongsberg fredag, sitter fortsatt i avhør hos politiet lørdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er ikke ferdige med å avhøre de tre som er pågrepet. Politiet kan ikke gå ut med flere opplysninger på nåværende tidspunkt, sier politiinspektør Sidsel Wam Nilsen i Sør-Øst politidistrikt til NTB i 17-tiden lørdag.

Wam Nilsen opplyser at politiet trolig vil bruke lørdagen på å ferdigstille avhørene.

– Alle tre er fortsatt er siktet. De vil ikke bli løslatt før vi har fått en bedre oversikt over saken, sier hun.

– Uklart hendelsesforløp

De tre mennene er i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene. Den fornærmede kvinnen er i slutten av tenårene, opplyser operasjonsleder Christian Gulli i Sør-Øst politidistrikt til Laagendalsposten.

Pågripelsene ble gjort på bakgrunn av fornærmedes forklaring, samt at de tre var til stede sammen med kvinnen da politiet rykket ut til stedet klokken 23.15 fredag, sier Gullis kollega Olav Myrvold til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hendelsesforløp og hvilken rolle de tre skal ha hatt, er foreløpig uklart, sier han.

– Ivaretatt av helsevesenet

Ifølge Myrvold er det ikke snakk om en overfallsvoldtekt. Kvinnen har blitt ivaretatt av helsevesenet, og er i stand til å bli avhørt lørdag formiddag.

Politiet vet foreløpig ikke om hendelsen skjedde i forbindelse med selve jazzfestivalen som pågår i Kongsberg i disse dager.

– Det skal ha skjedd i Kongsberg by, der det har samlet seg masse folk i forbindelse med festivalen. Om de har deltatt i festivalaktivitetene i forkant av dette, vet vi ikke, sier Myrvold.

Ifølge operasjonslederen har politiet også måttet gripe inn i voldsepisoder under festivalen, og stanset flere tilløp til slåsskamper.

– Men ingen er alvorlig skadd. Enkelte har blitt tatt til legevakt for sjekk, sier Myrvold.