Mann tiltalt for skadeverk på kirke i Sogn og Fjordane

Eid kirke i Sogn og Fjordane. Foto: Wikimedia
Eid kirke i Sogn og Fjordane. Foto: Wikimedia

En mann i 20-årene er tiltalt for omfattende skadeverk på Eid kirke i Sogn og Fjordane. Han kan måtte betale millionerstatning. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadvokaten har tatt ut til tale mot mannen fra Sunnmøre og legger ned en påstand om erstatning til Eid kirkelige fellesråd på 100.000 kroner. I tillegg til en erstatning på 1.052.000 kroner til forsikringsselskapet, melder NRK.

Ifølge tiltalen skal mannen i 20-årene ha knust en rute for å komme seg inn i kirken, der han skal ha tømt et brannslukningsapparat. Store deler av kirkerommet og altertavla ble dekket av hvitt pulver fra apparatet. Mannen skal også ha bøyd og knekt flere av pipene på det nyrestaurerte orgelet i kirken, som må totalrensens etter hendelsen.

Mannen i 20-årene har vedgått hærverket og er tiltalt for en rekke andre forhold. Han skal også ha gjort flere innbrudd, stjålet fra ulike butikker og truet politiet.

Personvernpolicy