Dobbeltdrapsdømt 16-åring i Kristiansand anker dommen

Forsvarer Svein Kjetil Stallemo mener dommen mot den tiltalte 16-åringen er feil.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Forsvarer Svein Kjetil Stallemo mener dommen mot den tiltalte 16-åringen er feil.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

16-åringen som er dømt til 11 års forvaring for drapet på Jakob Hassan og Tone Ilebekk i Kristiansand, anker dommen, ifølge NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarer Svein Kjetil Stallemo sier at han hele tiden har vært av den oppfatning at forvaring er feil dom for den tiltalte 16-åringen. Etter å ha gransket dommen nøye er Stallemo enda sikrere i sin sak.

– Vi har lest dommen nøye og er styrket i vår oppfatning av at det ikke er grunnlag for forvaring. Vilkårene for forvaring for unge lovbrytere er ekstraordinært strenge, og ingen av disse kravene er oppfylt, sier forsvareren til NTB.

Ikke fare for gjentakelse

Dette gjelder blant annet faren for gjentakelse.

– Et av kravene er nærliggende fare for en ny forbrytelse, og dette har de sakkyndige forklart at ikke er tilfelle her, mener Stallemo.

Han mener vanlig fengselsstraff er det riktige.

– Vi har fremholdt i tingretten en vanlig fengselsstraff på åtte og et halvt år, sier forsvareren. Han påpeker dessuten at aktor ba om en lavere straff enn det 16-åringen nå er dømt til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Elleve års forvaring for dobbeltdrapet i Kristiansand

Strengere straff enn aktors påstand

Dommerne i Kristiansand tingrett gikk ut over aktors påstand om ti års fengsel da de idømte gutten elleve års forvaring. Dommen har en minstetid på sju år og fire måneder.

Familiene til de drepte ble opprørt da aktor la ned påstand om ti års fengsel. Da dommen falt, ga Tone Ilebekks enkemann, Morten Andersen, uttrykk for lettelse over at Kristiansand tingrett hadde skjerpet straffen.

Les også: Et ekstremt uvanlig dødsfall

Knivstakk Hassan med overlegg

Ilebekk (48) og 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan ble knivstukket i skolegården til barneskolen Wilds Minne i Kristiansand, 5. desember 2016. Begge døde på vei til sykehuset.

Rettssaken mot den tiltalte 16-åringen startet i Kristiansand tingrett 19. juni. I retten forklarte den tiltalte at han i lang tid hadde hatet 14 år gamle Hassan. 16-åringen mente Hassan hadde stjålet 600 kroner fra ham, og dessuten solgt ham jord og sagt at det var hasj. Han tilsto å ha knivstukket Hassan med overlegg.

Ilebekk ble stukket da hun kom bort for å se om alt sto bra til. 16-åringen har fortalt at han knivstakk henne i frykt for at hun skulle se blodet på Hassan.