Stemmer:Hvis dette hadde skjedd et annet sted...

Politiet er bekymret for en økning i alvorlig kriminalitet hos ungdom under 15 år. Her fra Furuset i mai da politiet rykket ut etter melding om slagsmål.
Politiet er bekymret for en økning i alvorlig kriminalitet hos ungdom under 15 år. Her fra Furuset i mai da politiet rykket ut etter melding om slagsmål. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg synes altså det er bra at Solberg og Amundsen ville besøke Stovner, men det er skuffende at de ikke hadde med seg noe som kan hjelpe på situasjonen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stemmer: Jan Bøhler
Storbypolitisk talsperson for Ap

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har hatt alvorlige hendelser med brannstifting, steinkasting og grov vold blant unge i flere bydeler nå siden slutten av mai. Blant de som henger ute nattestid er det mange gutter som har droppet ut av videregående og ikke skal på skole eller jobb dagen etter. Rett rundt hjørnet venter kriminelle gjenger som fisker i rørt vann og rekrutterer unge med løfter om store penger å tjene på narkotikasalg, voldsoppdrag og annet.

Hadde dette vært situasjonen andre steder i landet enn Oslo øst, ville regjeringen fort kommet ilende til med tiltakspakker og øremerkede innsatsmidler.

Men når statsminister og justisminister besøkte Stovner forrige fredag var de bare opptatt av å føle seg beroliget av politimesteren. Det er fint at de tar avstand fra Listhaugs og Frp’s spekulative utspill om «svenske tilstander». Men de kunne tatt seg tid til å snakke med Vestli Vel, beboere, ungdom og natteravner som kunne fortalt mer om hvordan de som er nært på opplever det som skjer. Det jeg har sett og lært som natteravn og som jeg også hører om fra mange mennesker i andre bydeler, gir i hvert fall grunn til mer enn ren og skjær beroligelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg synes altså det er bra at Solberg og Amundsen ville besøke Stovner, men det er skuffende at de ikke hadde med seg noe som kan hjelpe på situasjonen, for eksempel:

  • Øremerkede midler til politiet så de får tid og ressurser til å jobbe langsiktig med å avdekke gjengstrukturene og forebygge bedre blant unge.
  • Oppheving av regjeringens regelendring fra i fjor om at det ikke skal brukes tiltakspenger på 16-18-åringer, som har ført til at unge drop outs blir gående uten noe å gjøre.
  • Integreringsmidler e l for å støtte bydeler som trenger flere oppsøkende ungdomsteam og fritidsklubber, så ungdommen får et mer positivt sted å «henge».

Velkommen tilbake til Stovner og Groruddalen, Solberg og Amundsen. Men da bør dere ha med dere noe som kan bidra til den brede innsatsen som trengs for at vi stadig skal slippe å få spørsmålet om «svenske tilstander».

Les også:

Arbeiderpartiet frykter politireformen vil gi kriminelle gjengledere spillerom

Politiet slår alarm om voldelige ungdomsgjenger