To voldtektssiktede 15-åringer varetektsfengsles

Politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder ved Avsnitt for seksuallovbrudd, bekrefter at to 15-åringer er pågrepet og blir fremstilt for varetektsfengsling mandag ettermiddag, siktet for voldtekt mot en jente i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder ved Avsnitt for seksuallovbrudd, bekrefter at to 15-åringer er pågrepet og blir fremstilt for varetektsfengsling mandag ettermiddag, siktet for voldtekt mot en jente i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To 15 år gamle gutter er i Oslo tingrett varetektsfengslet i én uke. Begge er siktet for voldtekt av en mindreårig jente i Oslo natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

15-åringene er varetektsfengslet i én uke med brev- og besøkskontroll. Fengslingsgrunnlaget er fare for bevisforspillelse, melder NRK.

Begge guttene er siktet etter straffelovens bestemmelse om voldtekt. Strafferammen er på mellom tre og 15 års fengsel. Politiet har ikke villet gå ut med hvor eller på hvilket tidspunkt overgrepet skjedde, skriver Nettavisen.

Voldtekten de to er siktet for, skal ha skjedd mot en jente i Oslo som har status som fornærmet. Jenta er under 18 år gammel. Guttene ble pågrepet natt til søndag.

Ingen av de to guttenes forsvarere vil kommentere saken overfor Nettavisen.