Et ekstremt uvanlig dødsfall

Se den mye omtalte overvåkningsvideoen i vinduet over.

Elisa Lams død var en ulykke. Men da en uhyggelig overvåkningsvideo spredte seg, ble dødsfallet et internasjonalt fenomen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra øverst i venstre hjørne er man flue på veggen. Overvåkningskameraet i heisen på Cecil Hotel i Los Angeles har en god vinkel ned mot heisdøren og etasjeknappene. Herfra har det filmet mange rare gjøremål som hotellgjestene foretar seg når de tror at ingen ser på. En av disse filmene skulle bli en av tidenes mest sette og omdiskuterte overvåkningsvideoer.

21 år gamle Elisa Lam går inn i heisen 31. januar 2013. Hun trykker på flere av etasjeknappene før hun stiller seg inntil heisveggen og venter. Etter noen sekunder beveger heisdøren seg noen centimeter, men går tilbake til åpningsposisjonen igjen. Lam blir stående før hun går sakte mot døråpningen. I en plutselig bevegelse bøyer hun seg ut i gangen og like raskt inn igjen i heisen. Hun lener seg inn mot heisveggen og tar et skritt inn mot hjørnet, der hun tilsynelatende lytter etter lyder fra utsiden. I noen sekunder blir hun stående slik, før hun igjen går mot døråpningen. Hun nøler litt og til slutt hopper hun ut, som for å skremme noen. Igjen forsøker hun etasjeknappene, men det er nytteløst. Heisdøren beveger seg ikke. Hun begynner å snakke med seg selv og gestikulere med hendene før hun gir opp og går fra stedet. Etter en stund lukker heisdøren seg og den kjører til de ulike etasjene.

Dette var siste gang Elisa Lam ble fanget på film før hun forsvant. Videoen er lydløs, så ingen vet hva som ble sagt i løpet av disse fire minuttene.

Se den urovekkende overvåkingsvideoen av Elisa Lam øverst i saken

(Saken fortsetter under)

Elisa Lam oppførte seg merkelig i heisen.
Elisa Lam oppførte seg merkelig i heisen.

Aleneferie

Spol tilbake fire dager.

Den kanadiske turisten ankom hotellet etter å ha reist alene sørover langs USAs vestkyst. Før hun kom til Los Angeles, tilbrakte hun noen dager i San Diego. Vennene hennes hjemme i Canada kunne følge med i sosiale medier mens hun la ut bilder fra besøk i zoologisk hage, og da hun måtte overnatte på flyplassen etter å ha mistet flyet.

Men 29. januar kunne hun melde på bloggen sin:

«Jeg har ankommet LA-land. Og bygningen ved siden av der jeg bor, er monstrøs. Når jeg sier monstrøs mener jeg glorete. Men så ble den jo bygget i 1928, derav art deco-stilen. Ja, den er klassisk, men siden dette er LA, gikk den på crack.»

Bygget hun snakket om var den ene halvdelen av Cecil Hotel, som i 2013 hadde to entréer. Den største av dem var en voluminøs lobby med marmorgulv, grandios trapp, gullornamenter og utskjæringer. I taket prydet et mosaikkvindu, like over resepsjonen.

Kastet ut av rommet

Den imponerende lobbyen til tross, dette var et lavbudsjettshotell og Elisa ble sjekket inn på rom 506 B, et fellesrom som hun delte med flere andre.

I løpet av de neste to dagene begynte 21-åringen å oppføre seg merkelig. Etter gjentatte underlige episoder, valgte gjestene på rommet hennes å klage til resepsjonisten. Løsningen ble at Lam ble flyttet til et enerom.

Men hun var ikke alene av den grunn. På hotellets overvåkningsvideoer figurerte hun flere ganger, noen ganger med venner. Ifølge politietterforsker Wallace Tennelle ble hun filmet mens hun snakket med to menn utenfor hotellet. De overleverte en gave, som hun tok med seg opp på rommet.

Manisk

Humøret hennes var på topp, ifølge folk som møtte henne.

– Hun virket glad og snakkesalig, sier Katie Orphan til Krimdokumentet.

Orphan var trolig den siste som snakket med Lam før hun forsvant. Noen timer før den famøse heisvideoen ble filmet, var Elisa innom bokhandleren «The Last Bookstore», som ligger en kort spasertur unna hotellet.

– Hun gikk rundt i butikken og kikket på bøker, mens hun snakket med både kunder og personalet. Det var jo litt uvanlig, kunder pleier helst å gå rolig rundt for seg selv. Men hun spurte folk hvor de vokste opp og hva foreldrene deres het. Hun virket glad og utadvendt, sier Orphan.

Elisa Lam forsvant på Cecil Hotel i Los Angeles. Foto: Privat
Elisa Lam forsvant på Cecil Hotel i Los Angeles. Foto: Privat

Lam valgte seg ut noen bøker og plater som hun fortalte Orphan var gaver til venner og familie hjemme i Canada. De spøkte om at hun ville få overvekt på bagasjen, før hun betalte og forlot butikken.

Daglig hadde hun kontakt med familien i Canada. Både søsteren og foreldrene var på forhånd skeptiske til at hun skulle reise alene til nabolandet, men ble beroliget av hyppige oppdateringer på telefon.

Men så sluttet hun å ringe hjem. Og ikke svarte hun da familien ringte henne heller. Neste skritt var da å ringe politiet i Los Angeles.

For det var all grunn til bekymring. Elisa Lam var bipolar og kunne bli uberegnelig når anfallene sto på som verst. Og mye tydet på at hun var inne i en manisk periode.

– Hun kan ha vært manisk. Hun virket litt sånn. Men jeg har ikke medisinsk ekspertise, så jeg vet ikke, sier Katie Orphan.

Leteaksjon uten resultat

Mens familien booket plass på første fly til Los Angeles, satte politiet i gang en leteaksjon på hotellet.

– Hver eneste krok og hvert eneste rom, låst eller ulåst, skulle undersøkes. Vi gikk også opp på taket av bygningen. I kjelleren ble eiendelene hennes oppbevart, blant annet en ryggsekk og en laptop. Vi trodde hun kanskje ville komme tilbake, siden hun etterlot tingene sine. Men det var ingen spor, redegjorde Tennelle senere i en vitneforklaring.

Politiet ville ikke la noe være uprøvd. Så to uker ut i leteaksjonen gjorde de noe som skulle endre det som i utgangspunktet var en ordinær forsvinningssak til å bli en internasjonal sensasjon.
De offentliggjorde overvåkningsvideoen fra heisen.

Plutselig berømmelse

Umiddelbart ble de siste kjente bildene av Elisa Lam til noen av de mest sette i verden. På litt over en uke ble videoen sett av tre millioner mennesker, bare i Kina. Resten av verden var ikke mindre interessert. Og teoriene florerte. Eskalerte. Gikk over i det absurde. For sammen med den uhyggelige videoen, var historien som tatt ut av en skrekkfilm.

Det var nemlig ikke første gangen The Cecil Hotel var innblandet i det makabre. Minst 13 personer hadde til da mistet livet på hotellet siden det første gang åpnet i 1927. De fleste hadde tatt selvmord ved å hoppe fra vinduet eller ta overdose med piller.

Noen var også blitt drept. Ved ett tilfelle hadde en kvinne født et barn på hotellrommet og deretter kastet den nyfødte sønnen ut vinduet. Ifølge den 19 år gamle kvinnen visste hun ikke at hun var gravid og ble svært overrasket da hun fødte på toalettet. I den tro at barnet var dødfødt, kastet hun det ut på taket til nabobygningen. Fire måneder senere ble hun frikjent for drap, ettersom retten mente hun var utilregnelig.

(Saken fortsetter under)

Mens leteaksjonen pågikk fortsatte livet som før på hotellet. Foto: Håkon Jacobsen.
Mens leteaksjonen pågikk fortsatte livet som før på hotellet. Foto: Håkon Jacobsen.

Seriemordere var gjester

Enda mørkere ble hotellets historie da det ble kjent at to seriemordere hadde bodd på hotellet i lengre perioder.

Richard Ramirez drepte 14 personer i løpet av 1984 og 1985. Under deler av drapsraidet bodde i øverste etasje av The Cecil Hotel.
Fra Østerrike kom seriemorderen Jack Unterweger på begynnelsen av 1990-tallet. Han hadde flere liv på samvittigheten da han sjekket inn på hotellet. Mens han oppholdt seg i Los Angeles, drepte han ytterligere tre prostituerte.

I tillegg ble det spekulert i om et av USAs mest kjente drapsofre, Elizabeth Short, hadde bodd på hotellet like før hun ble drept i 1947.

Ville spekulasjoner

Fantasien var i fri dressur verden over. Analysene av heisvideoen gikk i dybden og teoriene var endeløse. Noen mente Lam lekte «The elevator game», en overnaturlig myte fra Asia, der man skal kjøre heis til spesifikke etasjer i en spesifikk rekkefølge og dermed komme over i en annen dimensjon.

Andre mente at det hvilte en forbannelse over hotellet og at Lam var besatt av demoner, eller kanskje hun snakket med og klappet usynlige dyr. At heisdøren ikke ville lukke seg, ble også tatt som «bevis» for at hotellet var hjemsøkt.

Mer virkelighetsnært var teorien om at hun forsøkte å gjemme seg fra noen som forfulgte henne. En kroppsspråkekspert mente hun kunne være ruspåvirket, men mest sannsynlig hadde hun et psykotisk sammenbrudd som følge av sykdommen hennes.

Trist endelikt

Mens spekulasjonene raste, var Elisa Lam imidlertid fortsatt sporløst borte. Dagene gikk, og familien og vennene hennes ble stadig mer fortvilte. Sammen gjorde de en massiv innsats på sosiale medier for å etterlyse den savnede 21-åringen.

19 dager etter forsvinningen, begynte hotellgjestene å klage på vannet. Det luktet og smakte rart og det var dårlig vanntrykk, mente de.

Så vaktmesteren Santiago Lopez gikk opp på taket for å sjekke de fire vanntankene. Han la merke til at lokket på toppen av den ene tanken var løst. Da han åpnet det og kikket ned i tanken, fant han omsider Elisa Lam.

Forurenset vann

Det var like før blåtimen. Frilansjournalistene Håkon Jacobsen (34) og Johan Henrik Breines (36) var akkurat kommet tilbake fra opptak på Long Beach og parkerte bilen utenfor hotellet de bodde på. Der var det kaos som rådet.

– Det var et stort oppbud av politibiler, ambulanser og brannbiler. Blålys over alt. I tillegg var pressen der med varebiler med satellitter på taket. Vi skjønte jo at noe var skjedd, men vi så ingen røyk, sier Jacobsen til Krimdokumentet.

(Saken fortsetter under)

Håkon Jacobsen og Johan Henrik Breines bodde på Cecil Hotel da Elisa Lam ble funnet. Foto: Privat
Håkon Jacobsen og Johan Henrik Breines bodde på Cecil Hotel da Elisa Lam ble funnet. Foto: Privat

De to nordmennene forhørte seg om hva som foregikk, men fikk lite informasjon fra utrykningsmannskapene. En helsenødsituasjon, ble de fortalt.

– Men så var det en politimann som fortalte oss at en person var blitt funnet død inne på hotellet, sier Breines.

Ingen av dem hadde hørt om Elisa Lam og leteaksjonen som pågikk de to dagene de hadde bodd på Cecil Hotel.

De fikk komme inni lobbyen og satt der og ventet med alle de andre gjestene da ryktene begynte å svirre mellom setene.

– Det var noe med vannet, fikk vi høre. Det var blitt forurenset og vi måtte ikke komme i kontakt med det. De tok tester for å sjekke om det var farlig. Så kom det fram at den døde personen var funnet i vanntanken.

Hele hotellet ble tømt for gjester og alle måtte ombookes til andre overnattingssteder. Stemningen i lobbyen var på dette tidspunktet begynt å bli panisk.

– Noen var ganske sjokkerte og det var flere høylytte utbrudd. Enkelte lurte på om de ville bli syke og dø. For meg var det helt absurd, som å være i en film, sier Breines.

Det var først senere, da de hadde kommet seg inn på et nytt hotell, at de begynte å tenke på hva som var i vannet.

– Ingen av oss hadde merket noen spesiell lukt eller smak av vannet. Men vi hadde jo vasket oss i det. Dusjet. Og pusset tenner. Det var fire vanntanker på taket. Vi får bare håpe at vi fikk vann fra en av de andre tankene, sier Jacobsen.

En uvanlig ulykke

Mens hotellet ble tømt for gjester, måtte brannvesenet skjære et hull i den halvfulle vanntanken for å få Lam ut. I vannet ble også klærne hennes funnet. Alt ble sendt til rettsmedisineren for obduksjon, samtidig som politiet finkjemmet taket for mulige spor. For både politiet og internettbrukere var skjønt enige om en ting; dette var en mistenkelig sak.

To dager senere var den foreløpige konklusjonen klar. Lam døde i en selvforskyldt drukningsulykke, forårsaket av bipolar lidelse.

Det la imidlertid ikke noen demper på spekulasjonene. Snarere tvert imot. For nå ble det åpnet opp for konspirasjonsteoriene. Hvordan hadde hun kommet seg opp på taket, når døren som ledet opp dit var låst og utstyrt med alarm? Hvordan hadde hun kommet seg opp i tanken, når lokket var blytungt? Og hvordan hadde hun klart å lukke lokket over seg? Hvorfor ble bloggen hennes fortsatt oppdatert med ferske innlegg og hvor var mobiltelefonen hennes?

Tok ikke medisin

Noen tvilte også på at Lam var bipolar, til tross for at hun selv var åpen om sykdommen på bloggen.

«Depresjon suger. Jeg har ingen kontroll over følelsene mine. I to minutter er jeg sint, så blir jeg trist igjen. Jeg kan være glad i en halvtime, så lei meg igjen.» skrev hun et år før hun døde.

Hver dag tok hun fem ulike medisiner for å holde sykdommen i sjakk.

Dexedrine, som gis mot ADHD og narkolepsi. Lamictal, mot kvalme. Seroquel, mot bipolar lidelse og psykose, Efexor Depot, mot depresjon, i tillegg til Zyban som også er en antidepressiva.

Men da den fullstendige obduksjonsrapporten ble offentliggjort noen måneder senere, viste den at Lam hadde bare spor av tre av medisinene i blodet. I tillegg var hun edru og hadde ingen spor av ulovlige narkotiske stoffer i kroppen.

At hun heller ikke hadde merker etter vold, slo bena under teorien om at en ukjent gjerningsperson hadde skadet henne og kastet henne i vanntanken. I stedet styrket de toksikologiske funnene på at hun ikke hadde tatt medisinen som hun skulle, fått et psykotisk anfall slik heisvideoen antydet, og selv forvillet seg opp på taket og ned i vannet.

(Saken fortsetter under)

Flere redningsetater deltok da Lam ble hentet ut av vanntanken. Foto: Reuters/Jonathan Alcorn/Scanpix
Flere redningsetater deltok da Lam ble hentet ut av vanntanken. Foto: Reuters/Jonathan Alcorn/Scanpix

Umulig å forutse

Politiet mente hun hadde klatret opp en av de tre brannstigene som gikk helt opp til taket. Derfra var det enkelt å komme seg opp på toppen av vanntankene. Lokket, som veide rundt 30 kilo, kunne hun med litt muskelkraft lett åpne på gløtt og hoppe ned i vannet, idet lokket smalt tilbake på plass.

– Etter min mening, var det slik det skjedde. Da hun entret tanken, var den trolig full. Men etter hvert som hotellgjestene brukte vannet, sank vannstanden og hun klarte ikke lenger å rekke opp til luken. Slik døde hun, konkluderte politietterforsker Wallace Tennelle da han forklarte seg i forbindelse med et søksmål som Lam-familien hadde anlagt mot hotellet.

Foreldrene mente dårlig sikkerhet på hotellet førte til datterens død, men dommer var uenig. Han avviste søksmålet med begrunnelsen at ingen kunne ha forutsett et så ekstremt uvanlig dødsfall.

Den perfekte skrekkhistorie

Så uvanlig var hendelsen at Hollywood var raskt ute med planer om å lage en skrekkfilm basert på historien. Sony Pictures kjøpte i 2014 rettighetene til filmen «The Bringing», men til dags dato er innspillingen ennå ikke startet.

Derimot har historien blitt brukt i tv-serier som «Castle» og «American Horror Story». Også musikere har blitt inspirert til å skrive sanger om tragedien og et band har til og med forsøkt å slå igjennom med bandnavnet «Elisa Lam».

Amatørdetektiver med egne Youtube-kanaler har publisert utallige hjemmelagete dokumentarer, der deres egne teorier spres ut til menigheten. Og et Google-søk på navnet hennes gir 491.000 treff.

Denne voldsomme interessen for datterens død har vært en belastning for foreldrene. Verken de, den øvrige familien eller Elisa Lams venner lar seg intervjue i media lenger.

For dem er det ikke en sensasjonell historie. For dem er dette en families tragedie som ble kapret av resten av verden.

Cecil Hotel har flere dystre historier på lur for de som tar turen innenfor dørene. Foto: Håkon Jacobsen
Cecil Hotel har flere dystre historier på lur for de som tar turen innenfor dørene. Foto: Håkon Jacobsen

Saken er opprinnelig publisert på Krimdokumentet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:25 Rødt får konkurranse: AP snur om «velferdsprofitører»10:10 22 av 24 anker dommen i Aleris-saken10:04 Vil trykkoke frem kunstige bier09:57 Raja: De Frp-erne som er såret, har jeg beklaget overfor09:34 Mann tiltalt for overgrep mot psykisk utviklingshemmet kvinne09:28 Svenske mistenkt for København-bombe pågrepet på Kastrup09:27 Moxnes: Vi kan ikke særbehandle Lan Marie Berg09:04 Saudi-Arabia vil delta i USA-ledet flåtestyrke09:03 18 reddet fra drukning i sommer08:28 Etter Haaland-showet: – Mål-monsteret med utrolig drømmeløp08:26 Uro på borgerlig side i Oslo etter at Høyre åpnet for samarbeid med MDG07:16 Sp-forslag skaper uro: – Merkelig og absurd07:00 Undersøkelse: Klart flertall for å hente hjem norske barn av IS-foreldre06:56 Zuccarello og Wild tapte på overtid for Dallas06:44 Grensehandelsbutikk stengt – fant ti år gammel mat06:37 Trener-Gjert fnyser av varmeutfordringen i VM06:26 Sentralbanken i New York sprøyter inn milliarder for å holde renta i sjakk06:25 Feilen rettet, men fortsatt store togproblemer i Oslo og Akershus05:58 Dette skjer i dag05:45 Dette skjedde i natt05:36 Netanyahu: Israel trenger en sterk sionistisk regjering05:11 Norsk-tysk studie: Farlig stoff i tre av fire plastprodukter04:42 Mexico ber fransk auksjonshus stoppe kunstsalg04:38 Høyre-ordfører kan miste kjedet på grunn av én stemme04:15 Ingen skadd, ingen pågrepet etter skyting i Oslo04:07 Rusrapport: Vest-Agder- og Oslo-innbyggere sliter mest02:51 Opposisjonspolitiker i Venezuela løslatt02:29 Netanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24 Negotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59 Flere migranter i verden01:50 Medier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30 Vintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05 MDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41 FIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35 Høyere valgdeltakelse i Israel23:44 Haaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37 Trumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35 Schibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33 Barcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28 Liverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21 Lagerbäck jublet over Haaland-show23:09 Lieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel23:06 Straffebom da Chelsea røk i mesterligaåpningen22:48 Ny pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested22:12 Flygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet21:49 Haaland herjer i mesterligaen - scoret hattrick før pause21:46 Eksklusjon i FNB blir omgjort21:43 FpU-topp sier han forstår Rajas utspill21:28 Undersøkelse: Nordmenn og saudiarabere er minst bekymret for klimaet21:21 Inter-blemme i mesterligaåpningen21:19 Messi på benken, stjerneskuddet setter Barca-rekord21:18 Spania rykker nærmere nyvalg21:16 Naturfotograf tildeles Forskningsrådets formidlingspris21:09 Netanyahus blokk får ikke flertall i valgdagsmålinger i Israel21:04 Brann i anlegg som lagrer koppervirus20:30 – Jeg ser ingen grunn til at de rikeste skal motta sosialhjelp fra staten20:05 Saudi-Arabia: 50 prosent av den rammede oljeproduksjonen er gjenopptatt19:23 Politiet om ny tyveribølge: – Blir et samfunnsproblem19:03 Prinsesse Ingrid Alexandra avduket nye skulpturer i skulpturparken sin18:54 Regjeringspartiene krangler videre i full offentlighet18:45 Ocean Viking reddet 109 mennesker i Middelhavet18:39 Storbritannia og Tyskland oppfordrer til kollektivt svar på angrepene i Saudi-Arabia18:37 Facebook stenger Netanyahus chatbot på valgdagen18:12 Helgen blir varm i Sør-Norge17:53 Evjen solgt til AZ Alkmaar17:51 Full skadekrise i Citys midtforsvar17:39 Hollywood-kjendis fikk 14 dager - hjemløs kvinne fikk 5 år17:30 Grande avbryter Island-tur17:04 Mystisk misdannelse forundrer tyske leger17:03 Sverige holder tilbake utbetalinger til norsk skogselskap i Afrika17:02 Jordan: Over 150.000 syriske flyktninger har reist hjem17:01 Tunisia: Jussprofessor og fengslet mediemogul videre i presidentvalget17:00 Antall asylsøknader i Europa steg med 25 prosent i juli16:43 Raja avviser at «brun propaganda» var Hitler-referanse16:15 MDG og Venstre i Oslo har hatt en «god samtale»16:14 NRK-sjefen reagerer på statsministerens kritikk av Folkeopplysningen16:07 Ropstad: Interne problemer bør tas internt16:05 42-åring dømt til 17 års fengsel for drap på Hellerud i juni 201715:15 Falsk jomfruolje konfiskert i Italia15:13 Russland med 29 nøytrale utøvere i friidretts-VM15:10 Henrettet i sin egen seng: – Drept fordi hun er asiatisk15:04 Salomonøyene vender Taiwan ryggen14:45 Danske vindmøller satte ny rekord14:31 Jensen om Raja-utspill: – Langt over grensen14:15 Thomas Cook søker konkursbeskyttelse14:14 Far siktet etter gjenopptakelse av barnedødsfall i 201314:13 Ekspertpanel om bioenergi: – Et perverst smutthull13:50 Lagarde godtatt som sentralbanksjef13:50 Tusenvis av laks på rømmen i Sognefjorden13:20 Kronprinsparet tok turen til fjells13:19 «Tuttas» avskjed var ikke planlagt13:19 Ny analyse viser bompengelistenes ekstreme valgtriumf12:51 Redusert straff for Neymar etter VAR-utbrudd12:51 Propanlekkasje fra tankbil stanset12:50 Uføre kan bli fratatt pensjonstillegg12:20 Fransk politi flytter 1.000 mennesker fra leir ved Dunkerque12:19 NOAH anmelder skytingen av binne med unger12:02 Motvilje i USA mot krig med Iran12:00 Politiet har sikret mistenkelig gjenstand i Trollhättan11:46 Raja: Det stinker av Frps retorikk
Siste nytt
10:25PolitikkRødt får konkurranse: AP snur om «velferdsprofitører»10:10Norge22 av 24 anker dommen i Aleris-saken10:04VerdenVil trykkoke frem kunstige bier09:57PolitikkRaja: De Frp-erne som er såret, har jeg beklaget overfor09:34NorgeMann tiltalt for overgrep mot psykisk utviklingshemmet kvinne09:28VerdenSvenske mistenkt for København-bombe pågrepet på Kastrup09:27PolitikkMoxnes: Vi kan ikke særbehandle Lan Marie Berg09:04VerdenSaudi-Arabia vil delta i USA-ledet flåtestyrke09:03Norge18 reddet fra drukning i sommer08:28SportEtter Haaland-showet: – Mål-monsteret med utrolig drømmeløp08:26PolitikkUro på borgerlig side i Oslo etter at Høyre åpnet for samarbeid med MDG07:16PolitikkSp-forslag skaper uro: – Merkelig og absurd07:00NorgeUndersøkelse: Klart flertall for å hente hjem norske barn av IS-foreldre06:56SportZuccarello og Wild tapte på overtid for Dallas06:44VerdenGrensehandelsbutikk stengt – fant ti år gammel mat06:37SportTrener-Gjert fnyser av varmeutfordringen i VM06:26PengerSentralbanken i New York sprøyter inn milliarder for å holde renta i sjakk06:25NorgeFeilen rettet, men fortsatt store togproblemer i Oslo og Akershus05:58NorgeDette skjer i dag05:45NorgeDette skjedde i natt05:36VerdenNetanyahu: Israel trenger en sterk sionistisk regjering05:11NorgeNorsk-tysk studie: Farlig stoff i tre av fire plastprodukter04:42VerdenMexico ber fransk auksjonshus stoppe kunstsalg04:38PolitikkHøyre-ordfører kan miste kjedet på grunn av én stemme04:15NorgeIngen skadd, ingen pågrepet etter skyting i Oslo04:07Helse og livsstilRusrapport: Vest-Agder- og Oslo-innbyggere sliter mest02:51VerdenOpposisjonspolitiker i Venezuela løslatt02:29VerdenNetanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24PengerNegotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59VerdenFlere migranter i verden01:50VerdenMedier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30NorgeVintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05PolitikkMDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41NorgeFIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35VerdenHøyere valgdeltakelse i Israel23:44SportHaaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37VerdenTrumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35NorgeSchibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33SportBarcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28SportLiverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21SportLagerbäck jublet over Haaland-show23:09VerdenLieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel23:06SportStraffebom da Chelsea røk i mesterligaåpningen22:48VerdenNy pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested22:12NorgeFlygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet21:49SportHaaland herjer i mesterligaen - scoret hattrick før pause21:46PolitikkEksklusjon i FNB blir omgjort21:43PolitikkFpU-topp sier han forstår Rajas utspill21:28NorgeUndersøkelse: Nordmenn og saudiarabere er minst bekymret for klimaet21:21SportInter-blemme i mesterligaåpningen21:19SportMessi på benken, stjerneskuddet setter Barca-rekord21:18VerdenSpania rykker nærmere nyvalg21:16NorgeNaturfotograf tildeles Forskningsrådets formidlingspris21:09PolitikkNetanyahus blokk får ikke flertall i valgdagsmålinger i Israel21:04VerdenBrann i anlegg som lagrer koppervirus20:30Norge– Jeg ser ingen grunn til at de rikeste skal motta sosialhjelp fra staten20:05VerdenSaudi-Arabia: 50 prosent av den rammede oljeproduksjonen er gjenopptatt19:23NorgePolitiet om ny tyveribølge: – Blir et samfunnsproblem19:03NorgePrinsesse Ingrid Alexandra avduket nye skulpturer i skulpturparken sin18:54PolitikkRegjeringspartiene krangler videre i full offentlighet18:45VerdenOcean Viking reddet 109 mennesker i Middelhavet18:39VerdenStorbritannia og Tyskland oppfordrer til kollektivt svar på angrepene i Saudi-Arabia18:37VerdenFacebook stenger Netanyahus chatbot på valgdagen18:12NorgeHelgen blir varm i Sør-Norge17:53SportEvjen solgt til AZ Alkmaar17:51SportFull skadekrise i Citys midtforsvar17:39KulturHollywood-kjendis fikk 14 dager - hjemløs kvinne fikk 5 år17:30PolitikkGrande avbryter Island-tur17:04Helse og livsstilMystisk misdannelse forundrer tyske leger17:03NorgeSverige holder tilbake utbetalinger til norsk skogselskap i Afrika17:02VerdenJordan: Over 150.000 syriske flyktninger har reist hjem17:01VerdenTunisia: Jussprofessor og fengslet mediemogul videre i presidentvalget17:00VerdenAntall asylsøknader i Europa steg med 25 prosent i juli16:43PolitikkRaja avviser at «brun propaganda» var Hitler-referanse16:15PolitikkMDG og Venstre i Oslo har hatt en «god samtale»16:14PolitikkNRK-sjefen reagerer på statsministerens kritikk av Folkeopplysningen16:07PolitikkRopstad: Interne problemer bør tas internt16:05Norge42-åring dømt til 17 års fengsel for drap på Hellerud i juni 201715:15Helse og livsstilFalsk jomfruolje konfiskert i Italia15:13SportRussland med 29 nøytrale utøvere i friidretts-VM15:10NorgeHenrettet i sin egen seng: – Drept fordi hun er asiatisk15:04VerdenSalomonøyene vender Taiwan ryggen14:45VerdenDanske vindmøller satte ny rekord14:31PolitikkJensen om Raja-utspill: – Langt over grensen14:15ReiseThomas Cook søker konkursbeskyttelse14:14NorgeFar siktet etter gjenopptakelse av barnedødsfall i 201314:13VerdenEkspertpanel om bioenergi: – Et perverst smutthull13:50PengerLagarde godtatt som sentralbanksjef13:50NorgeTusenvis av laks på rømmen i Sognefjorden13:20KulturKronprinsparet tok turen til fjells13:19Sport«Tuttas» avskjed var ikke planlagt13:19MotorNy analyse viser bompengelistenes ekstreme valgtriumf12:51SportRedusert straff for Neymar etter VAR-utbrudd12:51NorgePropanlekkasje fra tankbil stanset12:50PengerUføre kan bli fratatt pensjonstillegg12:20VerdenFransk politi flytter 1.000 mennesker fra leir ved Dunkerque12:19NorgeNOAH anmelder skytingen av binne med unger12:02VerdenMotvilje i USA mot krig med Iran12:00VerdenPolitiet har sikret mistenkelig gjenstand i Trollhättan11:46PolitikkRaja: Det stinker av Frps retorikk
Populært