Meny

Et ekstremt uvanlig dødsfall

Se den mye omtalte overvåkningsvideoen i vinduet over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elisa Lams død var en ulykke. Men da en uhyggelig overvåkningsvideo spredte seg, ble dødsfallet et internasjonalt fenomen.

Fra øverst i venstre hjørne er man flue på veggen. Overvåkningskameraet i heisen på Cecil Hotel i Los Angeles har en god vinkel ned mot heisdøren og etasjeknappene. Herfra har det filmet mange rare gjøremål som hotellgjestene foretar seg når de tror at ingen ser på. En av disse filmene skulle bli en av tidenes mest sette og omdiskuterte overvåkningsvideoer.

21 år gamle Elisa Lam går inn i heisen 31. januar 2013. Hun trykker på flere av etasjeknappene før hun stiller seg inntil heisveggen og venter. Etter noen sekunder beveger heisdøren seg noen centimeter, men går tilbake til åpningsposisjonen igjen. Lam blir stående før hun går sakte mot døråpningen. I en plutselig bevegelse bøyer hun seg ut i gangen og like raskt inn igjen i heisen. Hun lener seg inn mot heisveggen og tar et skritt inn mot hjørnet, der hun tilsynelatende lytter etter lyder fra utsiden. I noen sekunder blir hun stående slik, før hun igjen går mot døråpningen. Hun nøler litt og til slutt hopper hun ut, som for å skremme noen. Igjen forsøker hun etasjeknappene, men det er nytteløst. Heisdøren beveger seg ikke. Hun begynner å snakke med seg selv og gestikulere med hendene før hun gir opp og går fra stedet. Etter en stund lukker heisdøren seg og den kjører til de ulike etasjene.

Dette var siste gang Elisa Lam ble fanget på film før hun forsvant. Videoen er lydløs, så ingen vet hva som ble sagt i løpet av disse fire minuttene.

Se den urovekkende overvåkingsvideoen av Elisa Lam øverst i saken

(Saken fortsetter under)

Elisa Lam oppførte seg merkelig i heisen.

Aleneferie

Spol tilbake fire dager.

Den kanadiske turisten ankom hotellet etter å ha reist alene sørover langs USAs vestkyst. Før hun kom til Los Angeles, tilbrakte hun noen dager i San Diego. Vennene hennes hjemme i Canada kunne følge med i sosiale medier mens hun la ut bilder fra besøk i zoologisk hage, og da hun måtte overnatte på flyplassen etter å ha mistet flyet.

Men 29. januar kunne hun melde på bloggen sin:

«Jeg har ankommet LA-land. Og bygningen ved siden av der jeg bor, er monstrøs. Når jeg sier monstrøs mener jeg glorete. Men så ble den jo bygget i 1928, derav art deco-stilen. Ja, den er klassisk, men siden dette er LA, gikk den på crack.»

Bygget hun snakket om var den ene halvdelen av Cecil Hotel, som i 2013 hadde to entréer. Den største av dem var en voluminøs lobby med marmorgulv, grandios trapp, gullornamenter og utskjæringer. I taket prydet et mosaikkvindu, like over resepsjonen.

Kastet ut av rommet

Den imponerende lobbyen til tross, dette var et lavbudsjettshotell og Elisa ble sjekket inn på rom 506 B, et fellesrom som hun delte med flere andre.

I løpet av de neste to dagene begynte 21-åringen å oppføre seg merkelig. Etter gjentatte underlige episoder, valgte gjestene på rommet hennes å klage til resepsjonisten. Løsningen ble at Lam ble flyttet til et enerom.

Men hun var ikke alene av den grunn. På hotellets overvåkningsvideoer figurerte hun flere ganger, noen ganger med venner. Ifølge politietterforsker Wallace Tennelle ble hun filmet mens hun snakket med to menn utenfor hotellet. De overleverte en gave, som hun tok med seg opp på rommet.

Manisk

Humøret hennes var på topp, ifølge folk som møtte henne.

– Hun virket glad og snakkesalig, sier Katie Orphan til Krimdokumentet.

Orphan var trolig den siste som snakket med Lam før hun forsvant. Noen timer før den famøse heisvideoen ble filmet, var Elisa innom bokhandleren «The Last Bookstore», som ligger en kort spasertur unna hotellet.

– Hun gikk rundt i butikken og kikket på bøker, mens hun snakket med både kunder og personalet. Det var jo litt uvanlig, kunder pleier helst å gå rolig rundt for seg selv. Men hun spurte folk hvor de vokste opp og hva foreldrene deres het. Hun virket glad og utadvendt, sier Orphan.

Elisa Lam forsvant på Cecil Hotel i Los Angeles. Foto: Privat

Lam valgte seg ut noen bøker og plater som hun fortalte Orphan var gaver til venner og familie hjemme i Canada. De spøkte om at hun ville få overvekt på bagasjen, før hun betalte og forlot butikken.

Daglig hadde hun kontakt med familien i Canada. Både søsteren og foreldrene var på forhånd skeptiske til at hun skulle reise alene til nabolandet, men ble beroliget av hyppige oppdateringer på telefon.

Men så sluttet hun å ringe hjem. Og ikke svarte hun da familien ringte henne heller. Neste skritt var da å ringe politiet i Los Angeles.

For det var all grunn til bekymring. Elisa Lam var bipolar og kunne bli uberegnelig når anfallene sto på som verst. Og mye tydet på at hun var inne i en manisk periode.

– Hun kan ha vært manisk. Hun virket litt sånn. Men jeg har ikke medisinsk ekspertise, så jeg vet ikke, sier Katie Orphan.

Leteaksjon uten resultat

Mens familien booket plass på første fly til Los Angeles, satte politiet i gang en leteaksjon på hotellet.

– Hver eneste krok og hvert eneste rom, låst eller ulåst, skulle undersøkes. Vi gikk også opp på taket av bygningen. I kjelleren ble eiendelene hennes oppbevart, blant annet en ryggsekk og en laptop. Vi trodde hun kanskje ville komme tilbake, siden hun etterlot tingene sine. Men det var ingen spor, redegjorde Tennelle senere i en vitneforklaring.

Politiet ville ikke la noe være uprøvd. Så to uker ut i leteaksjonen gjorde de noe som skulle endre det som i utgangspunktet var en ordinær forsvinningssak til å bli en internasjonal sensasjon.
De offentliggjorde overvåkningsvideoen fra heisen.

Plutselig berømmelse

Umiddelbart ble de siste kjente bildene av Elisa Lam til noen av de mest sette i verden. På litt over en uke ble videoen sett av tre millioner mennesker, bare i Kina. Resten av verden var ikke mindre interessert. Og teoriene florerte. Eskalerte. Gikk over i det absurde. For sammen med den uhyggelige videoen, var historien som tatt ut av en skrekkfilm.

Det var nemlig ikke første gangen The Cecil Hotel var innblandet i det makabre. Minst 13 personer hadde til da mistet livet på hotellet siden det første gang åpnet i 1927. De fleste hadde tatt selvmord ved å hoppe fra vinduet eller ta overdose med piller.

Noen var også blitt drept. Ved ett tilfelle hadde en kvinne født et barn på hotellrommet og deretter kastet den nyfødte sønnen ut vinduet. Ifølge den 19 år gamle kvinnen visste hun ikke at hun var gravid og ble svært overrasket da hun fødte på toalettet. I den tro at barnet var dødfødt, kastet hun det ut på taket til nabobygningen. Fire måneder senere ble hun frikjent for drap, ettersom retten mente hun var utilregnelig.

(Saken fortsetter under)

Mens leteaksjonen pågikk fortsatte livet som før på hotellet. Foto: Håkon Jacobsen.

Seriemordere var gjester

Enda mørkere ble hotellets historie da det ble kjent at to seriemordere hadde bodd på hotellet i lengre perioder.

Richard Ramirez drepte 14 personer i løpet av 1984 og 1985. Under deler av drapsraidet bodde i øverste etasje av The Cecil Hotel.
Fra Østerrike kom seriemorderen Jack Unterweger på begynnelsen av 1990-tallet. Han hadde flere liv på samvittigheten da han sjekket inn på hotellet. Mens han oppholdt seg i Los Angeles, drepte han ytterligere tre prostituerte.

I tillegg ble det spekulert i om et av USAs mest kjente drapsofre, Elizabeth Short, hadde bodd på hotellet like før hun ble drept i 1947.

Ville spekulasjoner

Fantasien var i fri dressur verden over. Analysene av heisvideoen gikk i dybden og teoriene var endeløse. Noen mente Lam lekte «The elevator game», en overnaturlig myte fra Asia, der man skal kjøre heis til spesifikke etasjer i en spesifikk rekkefølge og dermed komme over i en annen dimensjon.

Andre mente at det hvilte en forbannelse over hotellet og at Lam var besatt av demoner, eller kanskje hun snakket med og klappet usynlige dyr. At heisdøren ikke ville lukke seg, ble også tatt som «bevis» for at hotellet var hjemsøkt.

Mer virkelighetsnært var teorien om at hun forsøkte å gjemme seg fra noen som forfulgte henne. En kroppsspråkekspert mente hun kunne være ruspåvirket, men mest sannsynlig hadde hun et psykotisk sammenbrudd som følge av sykdommen hennes.

Trist endelikt

Mens spekulasjonene raste, var Elisa Lam imidlertid fortsatt sporløst borte. Dagene gikk, og familien og vennene hennes ble stadig mer fortvilte. Sammen gjorde de en massiv innsats på sosiale medier for å etterlyse den savnede 21-åringen.

19 dager etter forsvinningen, begynte hotellgjestene å klage på vannet. Det luktet og smakte rart og det var dårlig vanntrykk, mente de.

Så vaktmesteren Santiago Lopez gikk opp på taket for å sjekke de fire vanntankene. Han la merke til at lokket på toppen av den ene tanken var løst. Da han åpnet det og kikket ned i tanken, fant han omsider Elisa Lam.

Forurenset vann

Det var like før blåtimen. Frilansjournalistene Håkon Jacobsen (34) og Johan Henrik Breines (36) var akkurat kommet tilbake fra opptak på Long Beach og parkerte bilen utenfor hotellet de bodde på. Der var det kaos som rådet.

– Det var et stort oppbud av politibiler, ambulanser og brannbiler. Blålys over alt. I tillegg var pressen der med varebiler med satellitter på taket. Vi skjønte jo at noe var skjedd, men vi så ingen røyk, sier Jacobsen til Krimdokumentet.

(Saken fortsetter under)

Håkon Jacobsen og Johan Henrik Breines bodde på Cecil Hotel da Elisa Lam ble funnet. Foto: Privat

De to nordmennene forhørte seg om hva som foregikk, men fikk lite informasjon fra utrykningsmannskapene. En helsenødsituasjon, ble de fortalt.

– Men så var det en politimann som fortalte oss at en person var blitt funnet død inne på hotellet, sier Breines.

Ingen av dem hadde hørt om Elisa Lam og leteaksjonen som pågikk de to dagene de hadde bodd på Cecil Hotel.

De fikk komme inni lobbyen og satt der og ventet med alle de andre gjestene da ryktene begynte å svirre mellom setene.

– Det var noe med vannet, fikk vi høre. Det var blitt forurenset og vi måtte ikke komme i kontakt med det. De tok tester for å sjekke om det var farlig. Så kom det fram at den døde personen var funnet i vanntanken.

Hele hotellet ble tømt for gjester og alle måtte ombookes til andre overnattingssteder. Stemningen i lobbyen var på dette tidspunktet begynt å bli panisk.

– Noen var ganske sjokkerte og det var flere høylytte utbrudd. Enkelte lurte på om de ville bli syke og dø. For meg var det helt absurd, som å være i en film, sier Breines.

Det var først senere, da de hadde kommet seg inn på et nytt hotell, at de begynte å tenke på hva som var i vannet.

– Ingen av oss hadde merket noen spesiell lukt eller smak av vannet. Men vi hadde jo vasket oss i det. Dusjet. Og pusset tenner. Det var fire vanntanker på taket. Vi får bare håpe at vi fikk vann fra en av de andre tankene, sier Jacobsen.

En uvanlig ulykke

Mens hotellet ble tømt for gjester, måtte brannvesenet skjære et hull i den halvfulle vanntanken for å få Lam ut. I vannet ble også klærne hennes funnet. Alt ble sendt til rettsmedisineren for obduksjon, samtidig som politiet finkjemmet taket for mulige spor. For både politiet og internettbrukere var skjønt enige om en ting; dette var en mistenkelig sak.

To dager senere var den foreløpige konklusjonen klar. Lam døde i en selvforskyldt drukningsulykke, forårsaket av bipolar lidelse.

Det la imidlertid ikke noen demper på spekulasjonene. Snarere tvert imot. For nå ble det åpnet opp for konspirasjonsteoriene. Hvordan hadde hun kommet seg opp på taket, når døren som ledet opp dit var låst og utstyrt med alarm? Hvordan hadde hun kommet seg opp i tanken, når lokket var blytungt? Og hvordan hadde hun klart å lukke lokket over seg? Hvorfor ble bloggen hennes fortsatt oppdatert med ferske innlegg og hvor var mobiltelefonen hennes?

Tok ikke medisin

Noen tvilte også på at Lam var bipolar, til tross for at hun selv var åpen om sykdommen på bloggen.

«Depresjon suger. Jeg har ingen kontroll over følelsene mine. I to minutter er jeg sint, så blir jeg trist igjen. Jeg kan være glad i en halvtime, så lei meg igjen.» skrev hun et år før hun døde.

Hver dag tok hun fem ulike medisiner for å holde sykdommen i sjakk.

Dexedrine, som gis mot ADHD og narkolepsi. Lamictal, mot kvalme. Seroquel, mot bipolar lidelse og psykose, Efexor Depot, mot depresjon, i tillegg til Zyban som også er en antidepressiva.

Men da den fullstendige obduksjonsrapporten ble offentliggjort noen måneder senere, viste den at Lam hadde bare spor av tre av medisinene i blodet. I tillegg var hun edru og hadde ingen spor av ulovlige narkotiske stoffer i kroppen.

At hun heller ikke hadde merker etter vold, slo bena under teorien om at en ukjent gjerningsperson hadde skadet henne og kastet henne i vanntanken. I stedet styrket de toksikologiske funnene på at hun ikke hadde tatt medisinen som hun skulle, fått et psykotisk anfall slik heisvideoen antydet, og selv forvillet seg opp på taket og ned i vannet.

(Saken fortsetter under)

Flere redningsetater deltok da Lam ble hentet ut av vanntanken. Foto: Reuters/Jonathan Alcorn/Scanpix

Umulig å forutse

Politiet mente hun hadde klatret opp en av de tre brannstigene som gikk helt opp til taket. Derfra var det enkelt å komme seg opp på toppen av vanntankene. Lokket, som veide rundt 30 kilo, kunne hun med litt muskelkraft lett åpne på gløtt og hoppe ned i vannet, idet lokket smalt tilbake på plass.

– Etter min mening, var det slik det skjedde. Da hun entret tanken, var den trolig full. Men etter hvert som hotellgjestene brukte vannet, sank vannstanden og hun klarte ikke lenger å rekke opp til luken. Slik døde hun, konkluderte politietterforsker Wallace Tennelle da han forklarte seg i forbindelse med et søksmål som Lam-familien hadde anlagt mot hotellet.

Foreldrene mente dårlig sikkerhet på hotellet førte til datterens død, men dommer var uenig. Han avviste søksmålet med begrunnelsen at ingen kunne ha forutsett et så ekstremt uvanlig dødsfall.

Den perfekte skrekkhistorie

Så uvanlig var hendelsen at Hollywood var raskt ute med planer om å lage en skrekkfilm basert på historien. Sony Pictures kjøpte i 2014 rettighetene til filmen «The Bringing», men til dags dato er innspillingen ennå ikke startet.

Derimot har historien blitt brukt i tv-serier som «Castle» og «American Horror Story». Også musikere har blitt inspirert til å skrive sanger om tragedien og et band har til og med forsøkt å slå igjennom med bandnavnet «Elisa Lam».

Amatørdetektiver med egne Youtube-kanaler har publisert utallige hjemmelagete dokumentarer, der deres egne teorier spres ut til menigheten. Og et Google-søk på navnet hennes gir 491.000 treff.

Denne voldsomme interessen for datterens død har vært en belastning for foreldrene. Verken de, den øvrige familien eller Elisa Lams venner lar seg intervjue i media lenger.

For dem er det ikke en sensasjonell historie. For dem er dette en families tragedie som ble kapret av resten av verden.

Cecil Hotel har flere dystre historier på lur for de som tar turen innenfor dørene. Foto: Håkon Jacobsen

Saken er opprinnelig publisert på Krimdokumentet

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:05 SV-rapport: Ulikheten øker, de rikeste drar fra11:52 Promillekjører skulle ha påfyll, stanset av politiet11:51 Riksrevisjonen er kritisk til oljevernberedskapen i nord11:32 Tillater bruk av elsykler i Oslomarka11:31 Kamp til siste slutt om nye internettregler11:16 1,85 millioner berørt av syklonen i Mosambik11:09 Glenn Solberg ny landslagstrener for Sverige11:07 Lavprisselskap kan gå konkurs10:44 Viking Sky-los reagerer på spekulasjoner10:42 – Solskjær kan få jobben denne uken10:41 Moxnes: – Regjeringen tillater eskalering med Russland10:23 Dramaten avlyser forestilling etter anklager09:45 VGs gransking lar vente på seg09:42 Uber kjøper konkurrent i Midtøsten09:40 Flere tyske rådhus evakuert08:52 Vil rydde opp i mytene om plast i havet08:33 10.300 utlendinger ble norske statsborgere i fjor08:32 McGregor sier han legger opp08:31 Danmark vil likestille psykisk og fysisk vold08:30 Ronaldo: – Jeg er tilbake om to uker08:29 – Skiforbundet har full støtte for sin modell08:19 – Vi har ingen oversikt over usikret gjeld07:39 Sjåfør omkom i frontkollisjon på Sunnmøre07:38 Vil reise et minnesmerke for samene som sultestreiket foran Stortinget07:22 DSB setter døren på gløtt for fyrverkeriforbud07:18 Saudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene06:47 Valgobservatører kritiserer Thailand-valget06:43 Ingen skadd i boligbrann i Haugesund06:30 Kamp til døra om å bli SV-nestleder05:55 Nye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel05:53 Flere veier stengt etter uvær05:50 Dette skjer i dag05:35 Nye omfattende strømbrudd i Venezuela05:33 Det offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet05:30 Dette skjedde i natt04:50 Australia vil fengsle journalister for brudd på publiseringsforbud04:27 Ny AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere04:15 Pentagon setter av en milliard dollar til grensemur04:06 Bolsonaro vil feire Brasils militærdiktatur03:22 Hovedredningssentralene advarer mot svekket redningskapasitet02:52 Fortsatt dragkamp om Muellers rapport02:30 Tidenes laveste seertall for Skavlan01:58 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb01:55 Mexico krever unnskyldning for overgrep i kolonitiden01:44 Brann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund slukket01:27 Franske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11 Underhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01 Borgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15 Rekordmange medlemmer i SV23:49 Erdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16 Valutakurser 25.03 (22.03)22:47 Brasils ekspresident Temer blir løslatt22:43 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38 Barkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23 Røymark avgjorde for VIF21:48 Vegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45 Xi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37 Nytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30 Måren gikk i fella – kort tid etter kom ulven21:06 Norsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00 Hammer gir seg som landslagstrener20:59 Forventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42 Apple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07 Torkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05 Utskjelte Lindelöf ble pappa19:37 Tidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31 NRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22 – Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten19:20 Trump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48 Ankerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44 Neymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57 Regjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47 Brudd i forhandlingene om CO2-fond17:21 Tre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15 Tror Norge vil ha dem i leire16:52 Hamas: – Enige med Israel om våpenhvile16:50 Theresa Mays brexitavtale mangler fortsatt støtte16:28 Fikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26 Trump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15 Viking Sky-rederiet beklager15:35 Advokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09 Nike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08 Beklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07 Ber Viking-rederen bli med og betale skatt14:59 Telenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55 Flere nordmenn bytter bort hyttepåsken14:34 Flykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22 Sovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16 Ny bunnotering for «Skavlan»14:13 Vil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12 Kurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05 Trump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52 Nordea hever rentene13:38 Hjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16 Bjørgen ble mamma igjen12:55 Kripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55 Lagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47 Torskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23 Rogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12 Russland fryder seg over rapport
Siste nytt
12:05PolitikkSV-rapport: Ulikheten øker, de rikeste drar fra11:52NorgePromillekjører skulle ha påfyll, stanset av politiet11:51PengerRiksrevisjonen er kritisk til oljevernberedskapen i nord11:32NorgeTillater bruk av elsykler i Oslomarka11:31KulturKamp til siste slutt om nye internettregler11:16Verden1,85 millioner berørt av syklonen i Mosambik11:09SportGlenn Solberg ny landslagstrener for Sverige11:07ReiseLavprisselskap kan gå konkurs10:44NorgeViking Sky-los reagerer på spekulasjoner10:42Sport– Solskjær kan få jobben denne uken10:41PolitikkMoxnes: – Regjeringen tillater eskalering med Russland10:23KulturDramaten avlyser forestilling etter anklager09:45KulturVGs gransking lar vente på seg09:42PengerUber kjøper konkurrent i Midtøsten09:40VerdenFlere tyske rådhus evakuert08:52VerdenVil rydde opp i mytene om plast i havet08:33Norge10.300 utlendinger ble norske statsborgere i fjor08:32SportMcGregor sier han legger opp08:31VerdenDanmark vil likestille psykisk og fysisk vold08:30SportRonaldo: – Jeg er tilbake om to uker08:29Sport– Skiforbundet har full støtte for sin modell08:19Penger– Vi har ingen oversikt over usikret gjeld07:39NorgeSjåfør omkom i frontkollisjon på Sunnmøre07:38KulturVil reise et minnesmerke for samene som sultestreiket foran Stortinget07:22NorgeDSB setter døren på gløtt for fyrverkeriforbud07:18VerdenSaudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene06:47PolitikkValgobservatører kritiserer Thailand-valget06:43NorgeIngen skadd i boligbrann i Haugesund06:30PolitikkKamp til døra om å bli SV-nestleder05:55VerdenNye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel05:53NorgeFlere veier stengt etter uvær05:50NorgeDette skjer i dag05:35VerdenNye omfattende strømbrudd i Venezuela05:33NorgeDet offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet05:30NorgeDette skjedde i natt04:50VerdenAustralia vil fengsle journalister for brudd på publiseringsforbud04:27PengerNy AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere04:15VerdenPentagon setter av en milliard dollar til grensemur04:06VerdenBolsonaro vil feire Brasils militærdiktatur03:22NorgeHovedredningssentralene advarer mot svekket redningskapasitet02:52PolitikkFortsatt dragkamp om Muellers rapport02:30NorgeTidenes laveste seertall for Skavlan01:58NorgeFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb01:55VerdenMexico krever unnskyldning for overgrep i kolonitiden01:44NorgeBrann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund slukket01:27KulturFranske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11PolitikkUnderhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01PolitikkBorgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15PolitikkRekordmange medlemmer i SV23:49VerdenErdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16NorgeValutakurser 25.03 (22.03)22:47VerdenBrasils ekspresident Temer blir løslatt22:43PolitikkFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38SportBarkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23SportRøymark avgjorde for VIF21:48NorgeVegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45PolitikkXi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37VerdenNytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30NorgeMåren gikk i fella – kort tid etter kom ulven21:06NorgeNorsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00SportHammer gir seg som landslagstrener20:59NorgeForventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42VerdenApple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07PolitikkTorkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05SportUtskjelte Lindelöf ble pappa19:37VerdenTidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31SportNRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22Politikk– Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten19:20PolitikkTrump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48NorgeAnkerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44SportNeymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57NorgeRegjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47PolitikkBrudd i forhandlingene om CO2-fond17:21NorgeTre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15NorgeTror Norge vil ha dem i leire16:52VerdenHamas: – Enige med Israel om våpenhvile16:50NorgeTheresa Mays brexitavtale mangler fortsatt støtte16:28MotorFikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26VerdenTrump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15NorgeViking Sky-rederiet beklager15:35VerdenAdvokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09PengerNike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08Helse og livsstilBeklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07PengerBer Viking-rederen bli med og betale skatt14:59PengerTelenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55ReiseFlere nordmenn bytter bort hyttepåsken14:34NorgeFlykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22VerdenSovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16KulturNy bunnotering for «Skavlan»14:13SportVil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12VerdenKurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05PolitikkTrump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52PengerNordea hever rentene13:38VerdenHjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16SportBjørgen ble mamma igjen12:55VerdenKripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55SportLagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47NorgeTorskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23MotorRogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12VerdenRussland fryder seg over rapport
Populært