Mann siktet for bilbrann i Oslo

Til sammen tre biler ble totalskadd i to forskjellige bilbranner på Vestli natt til 9. juni. Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke å si hvilken av brannene mannen i 20-årene knyttes til.
Til sammen tre biler ble totalskadd i to forskjellige bilbranner på Vestli natt til 9. juni. Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke å si hvilken av brannene mannen i 20-årene knyttes til. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i starten av 20-årene er siktet i forbindelse med en bilbrann på Vestli i Oslo tidligere denne måneden. Han knyttes foreløpig ikke til andre branner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er siktet for grovt skadeverk, opplyser Oslo politidistrikt.

– Jeg kan bekrefte at han har utenlandsk bakgrunn, men er norsk statsborger. Han har tilhørighet til området der noen av brannene har vært, sier politioverbetjent Rune Skjold ved seksjon for økonomi- og spesialetterforskning til NTB.

Knyttes ikke til andre branner

Ifølge politiet ble mannen pågrepet på bakgrunn av konkrete spor i saken. Politiet etterforsker flere bilbranner i hovedstaden den siste tiden.

– Det er ikke noe som tilsier at han kan knyttes til de andre brannene, men vi kan ikke utelukke det, forteller Skjold.

Så langt er det ikke avgjort om politiet vil begjære den siktede varetektsfengslet.

Til sammen fire biler ble skadd i to forskjellige branner på Vestli natt til 9. juni i år. På grunn av etterforskningen ønsker politiet foreløpig ikke å tidfeste eller si noe mer konkret om brannen mannen er siktet for.

Det har vært 17 bilbranner i Oslo til nå i år. Bare den siste uka er elleve biler skadd i brann.

Politioverbetjent Rune Skjold opplyser at det er satt inn store ressurser for å få dialog med befolkningen i de aktuelle bydelene.