Alle mistenkte løslatt etter Manchester-terror

Politiet i Manchester under jakten på mistenkte få dager etter terroren i Manchester 22. mai. Samtlige av de totalt 22 som ble pågrepet i kjølvannet av angrepet, er nå løslatt. Foto: Joe Giddens / AP / NTB scanpix
Politiet i Manchester under jakten på mistenkte få dager etter terroren i Manchester 22. mai. Samtlige av de totalt 22 som ble pågrepet i kjølvannet av angrepet, er nå løslatt. Foto: Joe Giddens / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtlige av de 22 som ble pågrepet i kjølvannet av terrorangrepet i Manchester, er løslatt uten siktelse, opplyser britisk politi. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Salman Abedi drepte 22 mennesker og seg selv da han detonerte en ryggsekkbombe blant publikummere etter en Ariana Grande-konsert 22. mai.

Politiet i den nordengelske byen pågrep en rekke personer i Abedis nettverk i dagene etter terroren. De var anklaget for terrorforbrytelser, men én etter én er de blitt løslatt og mistankene mot dem frafalt.

Søndag opplyser politiet at samtlige er løslatt, og at etterforskerne fortsatt ikke er sikre på om Abedi hadde medhjelpere.

Russ Jackson, sjef for antiterrorpolitiet i Nordvest-England, sier politiet tror Abedi, en britisk statsborger med libysk opphav, bygget bomben selv.

Men det er uklart «hvorvidt han handlet alene da han skaffet materialene til bomben, samt om andre visste eller var delaktig i å lagre materialene og samtidig visste hva som var under planlegging», sier Jackson.

Politiet kan i henhold til britiske terrorlover holde mistenkte fengslet i opptil 14 dager før de må siktes eller løslates.

Jackson sier den omfattende politietterforskningen av angrepet kommer til å fortsette inntil politiet har fått full klarhet i om noen andre var involvert.