38-åring tilkjent erstatning i Tina-saken

Tina Jørgensen (innfelt) ble funnet i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland.
Tina Jørgensen (innfelt) ble funnet i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland. Foto: NTB/Scanpix

Den 38 år gamle mannen som høsten 2015 tilsto å ha drept Tina Jørgensen i 2000, er tilkjent erstatning på 7.000 kroner for straffeforfølging.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er glad min klient ble tilkjent et beløp selv om det er lite. Jeg anser saken, foreløpig, som avsluttet, sier 38-åringens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup, til Stavanger Aftenblad.

Tina Jørgensen. Foto: NTB scanpix
Tina Jørgensen. Foto: NTB scanpix

I november i fjor varslet 38-åringen at han, i likhet med de tre andre som uriktig ble siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen i 2000, ville søke om erstatning etter rettsforfølgelsen som ble henlagt. Forrige uke ble det kjent at to av de tre andre mennene er tilkjent 63.500 kroner i erstatning.

Tina-siktet får trolig tidenes erstatning

Tilsto drapet

I september 2015 tok den uoppklarte drapssaken en ny vending da et lydopptak ble sendt inn til politiet av en tipser. På lydopptaket forteller en 38 år gammel mann at han og tre andre sto bak drapet på Jørgensen. Mannen tilsto da han ble pågrepet, mens alle de tre andre nektet for at de hadde noe med drapet å gjøre.

Riksadvokaten henla 12. september 2016 saken mot de fire og begrunnet henleggelsen med «intet straffbart forhold».

«Statens sivilrettsforvaltning finner at kravstiller, ved å fortelle at han var innblandet i drapet, ved egen atferd har gitt foranledning til etterforskningstiltak med seg», heter det i erstatningsvedtaket.

Tina-saken har kostet politiet opptil 4,5 millioner

Personvernpolicy