DDE-Bjarne: - LO er ute etter meg

Bjarne Brøndbo mener LO er ute etter ham og at det ikke er noen grunn til søksmålet mot ham som bedriftsleder ved Namdal bilopphuggeri.
Bjarne Brøndbo mener LO er ute etter ham og at det ikke er noen grunn til søksmålet mot ham som bedriftsleder ved Namdal bilopphuggeri. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den profilerte DDE-vokalisten Bjarne Brøndbo mener LO er ute etter ham, og at det ikke er noen grunn til søksmålet fra 32-årige Anette Engen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Få dager etter at Bjarne Brøndbo sto fram som nyinnmeldt Høyre-mann ble det kjent at en tidligere ansatt hadde saksøkt ham.

Nå sier Brøndbo til Namdalsavisa at det egentlig er LO som er ute etter å ta ham fordi han har kritisert fagbevegelsen.

– LO er ute etter meg fordi jeg ble et problematisk talerør i media, sier den kjente vokalisten i DDE som tidligere har støttet Arbeiderpartiet.

– Brøndbo brølte til meg

Bakgrunnen er et søksmål fra Anette Engen som tidligere jobbet for Brøndbos selskap, Namdal bilopphuggeri, inntil hun ble oppsagt i mars i år.

– Denne saken handler ikke om LO. Dette handler om trakassering på arbeidsplassen, sier hun til Namdalsavisa.

– Jeg ble fortalt at jeg forsøkte å sabotere, at jeg ikke dugde til noen ting. Til slutt maktet jeg ikke å være på jobb, sier hun.

Les også: Kvinne føler seg trakassert – Brøndbo saksøkes av LO

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Engen jobbet to år i bedriften hvor Bjarne Brøndbo både er daglig leder, styreleder og står som eier av sammen med sin kone, Lise Greftegraff.

– Jeg kan ikke oppfatte det på noe annet vis enn trakassering når han står over meg og brøler til meg. Og dette skjedde ikke bare en gang, sier 32-åringen til lokalavisa.

– Ikke gjort noe galt

I februar ble Fellesforbundet koblet inn i konflikten.

– Jeg tror jeg med hånda med hjertet kan si at jeg ikke har gjort noe galt, sier Brøndbo til Namdalsavisa.

– Vi har gått fra underskudd til overskudd i denne bedriften, og jeg er kjempestolt over det vi har gjort. Det LO og Fellesforbundet gjør i denne saken, det viser at de ikke tar samfunnsansvar, sier han.

Brøndbo mener saken eskalerte etter at LO i Trondheim ble koblet inn og at han tidligere har hatt et godt forhold til Fellesforbundet i Namdal. Flere forhandlingsmøter har ikke ført fram, og saken kan nå havne i retten.

– Jeg ønsker at sannheten skal komme fram. Da er kanskje den eneste måten å gjøre det på via Namdal tingrett, sier 32-åringen.