Meny

DDE-Bjarne: - LO er ute etter meg

Bjarne Brøndbo mener LO er ute etter ham og at det ikke er noen grunn til søksmålet mot ham som bedriftsleder ved Namdal bilopphuggeri. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den profilerte DDE-vokalisten Bjarne Brøndbo mener LO er ute etter ham, og at det ikke er noen grunn til søksmålet fra 32-årige Anette Engen.

Få dager etter at Bjarne Brøndbo sto fram som nyinnmeldt Høyre-mann ble det kjent at en tidligere ansatt hadde saksøkt ham.

Nå sier Brøndbo til Namdalsavisa at det egentlig er LO som er ute etter å ta ham fordi han har kritisert fagbevegelsen.

– LO er ute etter meg fordi jeg ble et problematisk talerør i media, sier den kjente vokalisten i DDE som tidligere har støttet Arbeiderpartiet.

– Brøndbo brølte til meg

Bakgrunnen er et søksmål fra Anette Engen som tidligere jobbet for Brøndbos selskap, Namdal bilopphuggeri, inntil hun ble oppsagt i mars i år.

– Denne saken handler ikke om LO. Dette handler om trakassering på arbeidsplassen, sier hun til Namdalsavisa.

– Jeg ble fortalt at jeg forsøkte å sabotere, at jeg ikke dugde til noen ting. Til slutt maktet jeg ikke å være på jobb, sier hun.

Les også:  Kvinne føler seg trakassert – Brøndbo saksøkes av LO

Engen jobbet to år i bedriften hvor Bjarne Brøndbo både er daglig leder, styreleder og står som eier av sammen med sin kone, Lise Greftegraff.

– Jeg kan ikke oppfatte det på noe annet vis enn trakassering når han står over meg og brøler til meg. Og dette skjedde ikke bare en gang, sier 32-åringen til lokalavisa.

– Ikke gjort noe galt

I februar ble Fellesforbundet koblet inn i konflikten.

– Jeg tror jeg med hånda med hjertet kan si at jeg ikke har gjort noe galt, sier Brøndbo til Namdalsavisa.

– Vi har gått fra underskudd til overskudd i denne bedriften, og jeg er kjempestolt over det vi har gjort. Det LO og Fellesforbundet gjør i denne saken, det viser at de ikke tar samfunnsansvar, sier han.

Brøndbo mener saken eskalerte etter at LO i Trondheim ble koblet inn og at han tidligere har hatt et godt forhold til Fellesforbundet i Namdal. Flere forhandlingsmøter har ikke ført fram, og saken kan nå havne i retten.

– Jeg ønsker at sannheten skal komme fram. Da er kanskje den eneste måten å gjøre det på via Namdal tingrett, sier 32-åringen.

Populært