Væpnet politiaksjon etter mulig kidnapping: Blodig mann ba folk om hjelp

Politiet har pågående en væpnet aksjon i Gamlebyen i Oslo tirsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ingen er så langt pågrepet etter at en mann i 20-årene ble utsatt for vold i Lodalen i bydel Gamle Oslo. Politiet jobber ut fra flere gode vitneopplysninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge TV 2 holder politiet muligheten åpen for at den 20 år gamle mannen rømte etter å ha blitt holdt innesperret mot sin vilje. Politiet sier til kanalen at de holder alle muligheter åpne.

– Mannen kom løpende langs Dyvekes vei. Han var blodig og stoppet tilfeldige forbipasserende og ba om hjelp, sier innsatsleder Tore Barstad til TV 2.

Ifølge Barstad aksjonerte de mot blokken etter å ha snakket med vitner. Leiligheten de gikk inn bar ifølge politiet spor av skadene mannen var påført.

– Jeg vet ikke så veldig mye om skadene, han blødde og han blødde kraftig, sier Barstad til kanalen.

Han slår fast at det helt klart har skjedd noe kriminelt. De vet ikke hvor lenge 20-åringen har oppholdt seg i leiligheten.

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt bekrefter overfor NTB at den skadde er en mann i 20-årene. Ingen er så langt pågrepet etter hendelsen.

Krimteknikere utfører undersøkelser på åstedet, opplyser politiet til NTB ved 21.30-tiden tirsdag kveld. I tillegg undersøker politiet flere steder i byen basert på vitneopplysninger de har fått i løpet av kvelden.

Den skadde mannen er kjørt til sykehus for behandling. Han er ved bevissthet og skal ikke være alvorlig skadd.

Politiets innsatsleder Tore Barstad sier til NTB at de på nåværende tidspunkt ikke vil si noe om hva slags skader han er påført.

Voldshendelsen skal ha skjedd i en leilighet i første underetasje i et boligblokkompleks i Lodalen, sier NTBs fotograf på stedet. En nabo forteller at hun hørte noen som ropte om hjelp.

Barstad sier politiet er overbevist om at den skadde mannen ikke har påført skadene på seg selv, og at leiligheten bærer preg av en unormal hendelse.

– Lå ute

Det er mange bevæpnede polititjenestemenn i området. De søker gjennom boligkomplekset med politihunder for å lete etter eventuelle våpen eller andre spor. Politiet snakker også med flere naboer som skal ha vært vitne til hendelsen. Av hensyn til etterforskningen vil de ikke si noe om hva vitnene forteller.

Politiet opplyser at de har kontroll på eieren av leiligheten der voldshendelsen skal ha skjedd.

– Ingen fare for tredjeperson

Det var klokken 19.45 at politiet mottok flere nødsamtaler om en person som lå ute i området og fremsto som skadd, sier operasjonsleder Hekkelstrand.

– Nødetatene var raskt på stedet og oppdaget at vedkommende var skadd flere steder på kroppen og hadde blitt utsatt for vold. Personen er nå kjørt til Ullevål sykehus, forteller han.

Hekkelstrand sier til NRK at folk i området ikke trenger å føle seg utrygge selv om politiet har væpnet seg.

– Vi har ingen grunn til å tro at det er noen fare for tredje person, sier Hekkelstrand.

Personvernpolicy