Meny

Overgrepsmistenkt gynekolog siktet for voldtekt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gynekolog fra Romerike som i fjor høst ble pågrepet etter påstander om seksuelle overgrep mot fem kvinner, er nå siktet for voldtekt.

Det bekrefter politiadvokat og påtaleansvarlig i saken, Andreas Christiansen, overfor Romerikes Blad.

– Sakene blir etterforsket ut fra at det er flere straffbare forhold i sedelighetskapittelet i straffeloven som er overtrådt. Deriblant voldtektsbestemmelsen, opplyser han.

I desember hadde det kommet inn fem anmeldelser mot mannen. Den gangen gikk politiet ut og oppfordret eventuelle andre ofre til å melde seg.

– Etter at politiet var ute i mediene så har vi opprettet flere straffesaker, med flere fornærmede. Foreløpig kan jeg ikke gi noe konkret tall, av hensyn til den videre etterforskningen, sier Christiansen.

Det var 3. november i fjor at mannen ble pågrepet. Samtidig ble legekontoret, der mannen drev privat praksis, plombert.

– Vi ser på legekontoret som et åsted og har gjennomført en rekke tekniske undersøkelser på stedet, fortalte daværende påtaleansvarlig i saken, Edith Ek Sørensen.

Hun opplyste at samtlige av sakene som til da hadde kommet inn, var relatert til legens yrkesutøvelse.

Ifølge politiadvokat Andreas Christiansen har ikke mannen vært villig til å la seg avhøre av politiet siden desember. Da nektet han straffskyld. Han har hele tiden benektet forholdene han er anklaget for.

Populært