Overgrepsmistenkt gynekolog siktet for voldtekt

Artikkelen fortsetter under annonsen

En gynekolog fra Romerike som i fjor høst ble pågrepet etter påstander om seksuelle overgrep mot fem kvinner, er nå siktet for voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter politiadvokat og påtaleansvarlig i saken, Andreas Christiansen, overfor Romerikes Blad.

– Sakene blir etterforsket ut fra at det er flere straffbare forhold i sedelighetskapittelet i straffeloven som er overtrådt. Deriblant voldtektsbestemmelsen, opplyser han.

I desember hadde det kommet inn fem anmeldelser mot mannen. Den gangen gikk politiet ut og oppfordret eventuelle andre ofre til å melde seg.

– Etter at politiet var ute i mediene så har vi opprettet flere straffesaker, med flere fornærmede. Foreløpig kan jeg ikke gi noe konkret tall, av hensyn til den videre etterforskningen, sier Christiansen.

Det var 3. november i fjor at mannen ble pågrepet. Samtidig ble legekontoret, der mannen drev privat praksis, plombert.

– Vi ser på legekontoret som et åsted og har gjennomført en rekke tekniske undersøkelser på stedet, fortalte daværende påtaleansvarlig i saken, Edith Ek Sørensen.

Hun opplyste at samtlige av sakene som til da hadde kommet inn, var relatert til legens yrkesutøvelse.

Ifølge politiadvokat Andreas Christiansen har ikke mannen vært villig til å la seg avhøre av politiet siden desember. Da nektet han straffskyld. Han har hele tiden benektet forholdene han er anklaget for.