To pågrepet etter skadeverk på Vestli og Stovner

Politiet på Stovner i Oslo holdt mandag pressekonferanse i forbindelse med uroen i bydelen den siste tiden. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Politiet på Stovner i Oslo holdt mandag pressekonferanse i forbindelse med uroen i bydelen den siste tiden. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Oslo har pågrepet to menn på 19 og 20 år og siktet dem for skadeverk på Vestli og Stovner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag ble mennenes hjem ransaket. Bare den ene er hittil avhørt, melder Aftenposten.

– Det er for tidlig å si om de to vil bli fremstilt for varetektsfengsling. I avhør har den ene ikke erkjent straffskyld, sier påtaleansvarlig Trude Maren Buanes ved Stovner og Manglerud politistasjon til avisen.

Hun bekrefter at de pågrepne er kjent av Stovner-politiet for kriminelle handlinger. De har ennå ikke fått oppnevnt forsvarere.

Politiet har blant annet gått gjennom bilder fra overvåkingskameraer for å komme nærmere hvem som står bak steinkasting og brannstifting på Vestli i det siste.

Politiinspektør Buanes opplyser til NTB at de vil ta stilling til eventuell varetekt for de to mennene i løpet av tirsdag ettermiddag.

Tre netter på rad

Denne helgen herjet en ungdomsgjeng i området for tredje natt på rad. Bråket startet natt til lørdag. Politiet har vært i samme område flere ganger etter at ungdommer har tent på søppel og kastet stein mot vektere, politi og brannvesen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen satte blant annet fyr på papir som var lagt på taket av en bil. Kort tid etterpå kom melding om brann på Vestli barneskole. Samtidig ble det kastet stein mot en vekter på stedet.

Natt til søndag ble tre unge gutter i 17- og 18-årsalderen innbrakt fordi de nektet å forlate området etter å ha blitt bortvist.

Stein fra bro

Ungdommene er blant annet mistenkt for å ha forsøkt å dumpe en 15 kilos stein på en vekterbil som kom kjørende under en bro.

Politiet ser alvorlig på hendelsene og har trappet opp samarbeidet med skole, barnevern, trossamfunn og bydelen. Det er opprettet et eget team på politistasjonen for å styrke innsatsen, og politiet har tatt i bruk helikopter.

Politiet har anslått at det var snakk om at 10 til 15 ungdommer er involvert, men avviser at det er snakk om gjengdannelser. Hva motivet for hærverk og steinkastingen er, vil politiet ikke spekulere på.