Mann dømt for grovt tyveri av kvinne (87)

Mannen kontaktet den 87 år gamle kvinnen da hun var på øyeavdelingen til Ullevål sykehus.
Mannen kontaktet den 87 år gamle kvinnen da hun var på øyeavdelingen til Ullevål sykehus. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann (48) er dømt for grovt tyveri og frihetsberøvelse etter at han utga seg for å være en taxisjåfør og rundstjal en 87 år gammel kvinne. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er i Oslo tingrett dømt for frihetsberøvelse, simpelt bedrageri og grovt tyveri.

Hendelsen skjedde i september i fjor da han oppsøkte den 87 år gamle kvinnen på Ullevål sykehus, og lurte kvinnen til å tro at han var drosjesjåfør. Kvinnen som satt på venteværelset ved øyeavdelingen, hadde svært begrenset syn. Ifølge domsavsigelsen overbeviste han kvinnen om å gi ham bankkortet, pinkoden og mobiltelefonen sin, skriver Aftenposten.

Mannen kjørte deretter rundt til ulike områder i Oslo og brukte kvinnens bankkort, mens kvinnen satt innesperret i bilen hans. Hun ba flere ganger mannen om å kjøre henne hjem og sa tydelig fra om at hun var redd. Bilturen varte i en time før hun ble kjørt hjem og fikk tilbake bankkortet og mobiltelefonen.

Den tiltalte mannen forklarte i retten at han bevisst lette etter et «lett offer» med høy alder på øyeavdelingen. Retten fastslår at mannens handling var godt planlagt og kynisk. Kvinnen har slitt med angst og bekymringer i lengre tid etter hendelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble idømt 46.020 kroner i erstatning til DNB og 20.000 kroner i oppreisning kvinnen. Han er tidligere dømt for flere tilfeller av tyveri og misbruk av bankkort. Mannens forsvarer, advokat Harald Stabell, sier til avisa at mannen er lei seg for det han gjorde, at han skal betale erstatningene han er idømt og at dommen ikke vil ankes.