Seks tiltalt for dyrevelferdskriminalitetØkokrim: Bruker farlige hunder til ulovlig jakt på byttedyr

Artikkelen fortsetter under annonsen

Økokrim har tiltalt fire menn og to kvinner for grov dyrevelferdskriminalitet ved å ha trent opp hunder til ulovlig jakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De seks har ifølge Økokrim trent opp hunder og fått dem til å angripe rev, grevling og villsvin som ble bitt eller bitt i hjel. Tre av personene er også tiltalt for ulovlig oppbevaring eller ulovlig bruk av våpen.

– Økokrim mener å ha avdekket et miljø som har brukt farlige hunder til ulovlig jakt på byttedyr, sier politiadvokat Inge Svae-Grotli.

– Min klient nekter straffskyld og har forklart seg om en jakt som primært har foregått i utlandet, der det ikke er ulovlig, sier advokat Morten Furuholmen til NRK

Han er forsvarer for en av de to mennene som politiet mener har vært mest sentrale i gruppen av tiltalte hundeeiere.

Økokrim slo til mot hundeeierne i desember 2015, der de tok beslag i både hunder og i videomateriale, blant annet av villsvinjakt med hund og kniv i Frankrike.

– Dette er noe vi overhodet ikke ønsker i samfunnet vårt, man trener opp hunder til en type blodsport der man bruker hundene til å angripe dyr. Det er farlig for dyrene det gjelder, men også for jakthundene selv, sier Svae-Grotli.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste av de 18 hundene politiet tok med seg fra de to hundeholdene er av rasen amerikansk bulldogg. Rasen er ikke ulovlig i Norge. Økokrim mener de har grunnlag for å legge ned påstander om ubetinget fengsel under rettssaken som er berammet til januar 2018.

– Dette er en omfattende tiltale med mange poster og dyrevelferdsloven har en strafferamme på tre år i utgangspunktet, sier Svae-Grotli.

Kongsberg og Eiker tingrett har satt av seks uker til saken, som starter 16. januar neste år.