Dømt for Pokemon-jakt i russisk kirke

Ruslan Sokolovsky ble torsdag dømt til tre og et halvt års betinget fengsel etter Pokemon-jakt i en russisk-ortodoks kirke.
Ruslan Sokolovsky ble torsdag dømt til tre og et halvt års betinget fengsel etter Pokemon-jakt i en russisk-ortodoks kirke. Foto: Konstantin Melnitskiy / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske Ruslan Sokolovsky ble tiltalt etter å ha blitt avslørt på Pokemon-jakt i en kirke, og riskerte fem års fengsel. Han slapp torsdag unna med en betinget dom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske Venstre-lederen ble avslørt da hun spilte datafarsotten Pokemon Go under en stortingshøring i fjor, og da den norske statsministeren gjorde det samme i stortingssalen, gikk historien verden rundt.

Mens Trine Skei Grande og Erna Solberg slapp unna med bare en såret politisk troverdighet, risikerte russiske Ruslan Sokolovsky flere år i fengsel etter å ha blitt avslørt for det samme i en russisk-ortodoks kirke.

Les også: Grande spiller Pokemon under Forsvarshøringen

Saken mot ham startet i mars i år. Torsdag falt dommen mot ham i Russlands fjerde største by, Jekatyerinburg: Tre og et halvt års betinget fengsel.

Sokolovsky var også bitt av basillen i fjor. Og Pokemon-jakten i kirken førte altså til en tiltale for «oppfordring til religiøst hat» og en påstand om fem års fengsel.

Tidligere har to medlemmer av pop-punk-bandet Pussy Riot sonet to år bak murene for en lignende tiltale.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Pussy Riot langer ut mot Donald Trump i nye musikkvideoer

Sokolovsky har vært fengslet siden oktober i fjor, og saken hans engasjerte flere menneskerettsaktivister, skriver britiske The Guardian.

Også Pussy Riot har fulgt med på rettssaken, og etter at han slapp ut torsdag ga de uttrykk for sin støtte på Twitter: