To politifolk bøtelagt for doping

Det var først i 2013 at bruk, besittelse og kjøp av dopingmidler ble forbudt. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Det var først i 2013 at bruk, besittelse og kjøp av dopingmidler ble forbudt. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fem ansatte i politiet er etterforsket for bruk og kjøp av ulovlige dopingpreparater det siste året. En sivilt ansatt har mistet jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor ble flere politifolk og ansatte i politiet mistenkt for å ha brukt eller kjøpt dopingpreparater ulovlig. En av dem, en sivilt ansatt i et politidistrikt på Vestlandet, er blitt sagt opp.

– Oppsigelsen er påklaget og skal behandles i det sentrale ansettelsesrådet, sier administrasjonssjef Trond Arne Aglen i Vest politidistrikt til TV 2.

I alt fem politiansatte har den siste tiden blitt etterforsket for dopingkriminalitet. To har blitt ilagt forelegg som er vedtatt. Tre av saker henlagt «på bevisets stilling» og «intet straffbart forhold bevist».

Stortinget vedtok i 2013 å forby bruk, besittelse og kjøp av dopingmidler. Tidligere var det bare salg og innførsel av dopingmidler som var forbudt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden