Knivdrap opp i Nord-Troms tingrett

En afrikansk asylsøker med avslag på lsøknaden har innrømmet at han drepte den tidligere kjæresten sin Linn Olsen Uteng i Røstbakken i Tromsø. Tirsdag 9. mai kommer saken opp for Nord-Troms tingrett.
En afrikansk asylsøker med avslag på lsøknaden har innrømmet at han drepte den tidligere kjæresten sin Linn Olsen Uteng i Røstbakken i Tromsø. Tirsdag 9. mai kommer saken opp for Nord-Troms tingrett. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

En 35 år gammel mann fra Rwanda møter for Nord-Troms tingrett tirsdag, tiltalt for å ha knivdrept 32 år gamle Linn Olsen Uteng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uteng ble funnet drept i en leilighet på Tromsøya i Tromsø 28. juli i fjor. Den tiltalte ringte selv og meldte fra til politiet om at han hadde drept den 32 år gamle Tromsø-kvinnen.

Ifølge tiltalebeslutningen stakk tiltalte Uteng en rekke ganger i brystkassen med kniv. Fem av stikkene punkterte begge lungene, og Uteng døde etter kort tid av blødninger og pusteproblemer, går det fram av tiltalen.

Les også: Utvist asylsøker tiltalt for drap i Tromsø

Erkjent skyld

Få dager etter pågripelsen opplyste politiet at mannen hadde erkjent straffskyld for å ha drept Uteng. Ifølge Nordlys har politiet bekreftet at tiltalte og Uteng hadde hatt et langvarig forhold som tok slutt en tid før drapet.

Uteng var bosatt i Tromsø og var ansatt som hjelpepleier i omsorgstjenesten i kommunen.

Les også: Drapssiktet i Tromsø-saken erkjenner straffskyld

Usikker identitet

35-åringen søkte asyl i Norge i 2008, men ble på et senere tidspunkt vedtatt utvist fra landet. Årsaken til at han fortsatt befant seg i landet, er at identiteten hans lenge var usikker.

Mannen opplyste selv å være fra Kongo, men ifølge Nordlys har politiet nå konkludert med at han er fra Rwanda.

Saken i Nord-Troms tingrett skal etter planen starte 9. mai og vare til 15. mai.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden