65-åring tiltalt for Tøyen-drap

Den drepte 78 år gamle kvinnen ble funnet i en trappeoppgang på Tøyen i Oslo i mai 2016.
Den drepte 78 år gamle kvinnen ble funnet i en trappeoppgang på Tøyen i Oslo i mai 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 65 år gammel mann er tiltalt for drapet på en 78 år gammel kvinne på Tøyen i fjor. Mannen har allerede erkjent straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapet skjedde en gang mellom lørdag 14. mai klokken 16 og dagen etter klokken 14. Kvinnen ble funnet død i en branntrapp i boligblokken på Tøyen, og obduksjonen viste at hun var blitt påført minst 60 brudd-, knusnings- og stikkskader, utført med slag, spark, flaske og kniv.

Ifølge NRK skal mannen ha truet med å drepe kvinnen i dagene før. I 2008 ble han dømt til sju års forvaring for drapsforsøk etter å ha stukket sin daværende kjæreste tolv ganger med en kokkekniv i 2006.

– Han husker ikke drapshandlingen, og overfor politiet har han valgt å erkjenne straffskyld. Han har samarbeidet så langt han har kunnet, sier mannens forsvarer, advokat Simen Skjønsberg, til NRK.

En mann i 50-årene ble også pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap i saken. Han ble imidlertid løslatt etter noen dager, men politiet opprettholdt siktelsen. Det er ikke kjent om politiet har tatt ut tiltale også mot denne mannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt opplyste til NTB etter drapet i fjor at de var kjent med at tiltalte og den 78 år gamle kvinnen hadde hatt en årelang relasjon.

Ifølge VGs opplysninger i fjor bodde de to mennene i blokken der kvinnen ble funnet. Også mannen som ble løslatt, er tidligere straffedømt. Kvinnen hadde bostedsadresse et annet sted.

Rettssaken skal opp i Oslo tingrett i august.