Dagbladet: Metlid overtar som sjef for alvorlig kriminalitet

Politiinspektør Grete Lien Metlid får ifølge Dagbladet nå ansvaret for det som tidligere var seksjonene for organisert kriminalitet, miljø og finans i tillegg til vold og sedelighet. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Politiinspektør Grete Lien Metlid får ifølge Dagbladet nå ansvaret for det som tidligere var seksjonene for organisert kriminalitet, miljø og finans i tillegg til vold og sedelighet. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Grete Lien Metlid blir tirsdag ansatt som ny sjef for all alvorlig kriminalitet i Oslo politidistrikt, skriver Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye sjefen får ansvaret for det som tidligere var seksjonene for organisert kriminalitet, miljø og finans i tillegg til vold og sedelighet. Mange sjefsstillinger skulle besettes i Oslo etter at politidistriktet ble slått sammen med Asker og Bærum politidistrikt.

Dagbladet skriver at planen var at ansettelsesrådet skulle godkjenne ansettelsene forrige tirsdag. Men dette ble utsatt etter at flere av dem som ble foreslått vraket av politimester Hans Sverre Sjøvold, hadde klaget.

John Roger Lund, som var sentral i etterforskningen etter 22. juli-terroren, blir sjef for politiet i Oslo øst. Stein Olav Bredli er innstilt som sjef for politiet i Oslo vest og Asker og Bærum.

Ingen fra det tidligere politidistriktet har nådd opp i kampen om sjefsstillingene, noe som ifølge Dagbladet har skapt sterke reaksjoner.