Opprør på Trandum asylinternat

Lørdag kveld brøt det ut et opprør på Politiets utlendingsinternat på Trandum. Ingen personer skal være skadd, opplyser politiet.
Lørdag kveld brøt det ut et opprør på Politiets utlendingsinternat på Trandum. Ingen personer skal være skadd, opplyser politiet. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det brøt lørdag kveld ut et opprør på Trandum asylinternat. Det bekrefter politiet overfor ABC Nyheter lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan bekrefte at det har vært et opprør på Trandum i kveld, sier jourhavende advokat Anne Karin Storhaug ved Politiets utlendingsenhet (PU), til ABC Nyheter.

Hun vil ikke opplyse hvor mange som deltok i opprøret eller hva som utløste dette.

– Ingen personer er skadd, men jeg kan bekrefte at det har vært betydelige materielle skader, sier politiadvokaten.

– Situasjonen skal nå være under kontroll, understreker Storhaug.

Etter det ABC Nyheter kjenner til skal tumultene ha brutt ut like før beboerne på asylinternatet skulle låses inn på sine celler klokken 20.00 i lørdag kveld.

Trandum leir er Norges neste lukkede forvaringssenter for utlendinger, og her kan de bli holdt innesperret før transport ut av landet.

Les også: Barn holdt innesperret i 33 døgn

Leiren ligger like ved Gardermoen flyplass, litt nord for Oslo, og har 220 plasser. Leiren drives av Politiets utlendingsenhet, og har tidligere blitt kritisert for forholdene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I januar i år kunne ABC Nyheter avsløre at barn hadde blitt holdt innesperret i 33 døgn, noe som er i strid med politiets egne instrukser og de internasjonale forpliktelsene Norge skal overholde.

I november i fjor ble det kjent at sjefslegen ved utlendingsinternat ønsker grensegjerder og omtaler innvandringen til Norge som en «invasjon», noe som det også ble stilt kritiske spørsmål til.

Les også: Sjefslegen på Trandum med innvandringsfiendtlige ytringer