Fire menn varetekstfengslet etter Kypros-kidnapping

Interpol har publisert dette bilde av den 3 år gamle jenta som er bortført på Kypros.
Interpol har publisert dette bilde av den 3 år gamle jenta som er bortført på Kypros. Foto: Interpol / NTB scanpix

Fire menn er varetektsfengslet i tre dager, mistenkt for å ha bortført en tre år gammel norsk-kypriotisk jente på Kypros torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle fire ble pågrepet på den kypriotiske delen av øya. Tre er greskkyprioter og henholdsvis 44, 47 og 39 år gamle. Den fjerde er en 33 år gammel syrer. De ble fremstilt for en dommer i Nikosia fredag, skriver den kypriotiske nettavisen in-Cyprus.com.

Etterforskerne mener at en av de fire ledet kidnappingen, og at jenta ble kjørt til den nordlige delen av øya etter at bilen krysset grensen til den tyrkiske delen på et sted som ikke overvåkes.

Hjemmene og arbeidsplassene til de fire mistenkte i og rundt Nikosia blir nå undersøkt. Alle benekter enhver befatning med bortføringen, men politiet beskriver pågripelsene som et viktig gjennombrudd.

Faren har datteren

En polititjenestemann sa til retten at barnets 49 år gamle norske far har sendt en epost til moren og sagt at datteren er trygg og har det bra og at han snart vil ta henne med seg til Norge.

Jentas foreldre er skilt. Den 48 år gamle gresk-kypriotiske moren har tidligere tatt jenta med fra Norge til Kypros.

Jenta ble også forsøkt bortført derfra i februar i fjor. Tre nordmenn var da mistenkt for å ha forsøkt å bortføre henne på oppdrag fra faren.

Kripos ble varslet gjennom Interpol torsdag morgen og bistår kypriotisk politi. Tyrkisk-kypriotisk politi undersøker biler ved alle grensepasseringer og innfartsveier, inkludert flyplassen Ercan Havalimani.

Aktuelt: Bortført jente på Kypros gjenforent med faren

Arrestordre på faren

Det er utstedt en internasjonal arrestordre gjennom Europol på jentas far og distribuert bilder av ham til kypriotiske medier. Interpol har publisert et bilde av den bortførte jenta som fyller 4 år til helgen.

Nordmannen bekreftet torsdag at han er sammen med datteren.

– Han har opplyst at han er gjenforent med datteren og at de har det bra, sa farens advokat, Morten Engesbak, til NTB torsdag. Advokaten ville ikke si noe om hvor faren og datteren befinner seg.

Det var torsdag morgen kypriotisk politi opplyste til TV 2 at jenta ble bortført av maskerte menn idet hun kom til barnehagen i Nikosia sammen med sin mor. Ansatte forsøkte å stanse kidnapperne, som forsvant i en svart Range Rover uten skilter. Politiet har beslaglagt bilen til den 33 år gamle syreren, som er lik den som ble brukt under bortføringen.

Vitner skal ha sett tre menn i bilen idet den forlot barnehagen.