Politiet i Tysfjord skal granskes for å ha unnlatt å etterforske overgrepspåstander

Artikkelen fortsetter under annonsen

En tidligere lensmann i Tysfjord er anmeldt for å ha unnlatt å etterforske overgrep. Saken er oversendt Spesialenheten, opplyser Nordland politidistrikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Politiet i Nordland mottok tirsdag denne uken en anmeldelse mot en tidligere lensmann i Tysfjord, sier visepolitimester Heidi Kløkstad.

I anmeldelsen fremgår det at anmelderen skal ha gitt informasjon til politiet i Tysfjord om seksuelle overgrep som burde resultert i at det ble opprettet straffesak.

Til Spesialenheten

Forholdene i anmeldelsen dreier seg om informasjon politiet mottok noe tilbake i tid, heter det i en pressemelding.

Saken er nå sendt til Spesialenheten for politisaker for videre behandling.

– I samråd med statsadvokaten i Nordland er det besluttet at de øvrige sakene i Tysfjord-komplekset fortsatt skal etterforskes og behandles i Nordland politidistrikt, skriver Kløkstad.

Rettssak mot Tysfjord

Mandag startet rettssaken der en kvinne i 30-årene har saksøkt Tysfjord kommune for over 8 millioner kroner.

Kvinnen, som er en av flere som sto fram i VG i fjor og fortalte om en lang rekke seksuell overgrep over lang tid i det lulesamiske miljøet i nordlandskommunen, krever oppreisning etter omsorgssvikt. Hun mener kommunen burde overtatt omsorgen for henne.

Tysfjord kommune mener på sin side at de gjorde som de skulle og burde, ut ifra den kunnskapen de hadde om livssituasjonen hennes. Kommunens advokat, Roald Angell, ber om full frifinnelse og at kvinnen må betale sakskostnadene.